Három év után ismét

2023.03.20. 14:43

Emelkednek az étkezési térítési díjak Zalalövőn

Három év után ismét étkezési térítési díjak emeléséről döntött Zalalövő önkormányzata. A városatyák erről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntöttek.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Gyarmati Antal polgármester a téma kapcsán elmondta: a térítési díjak befagyasztásáról a kormány döntött, ami azt eredményezte, hogy a gyermekétkeztetés – ami kötelezően ellátandó feladat – veszteséget termelt a szolgáltatást biztosító Borosán-völgy Nonprofit Kft. és a tulajdonos önkormányzat számára. A hiány az elmúlt évben az infláció, az energia- és az élelmiszerárak nagy mértékű emelkedése miatt tovább növekedett. Emiatt már nem halasztható az étkezési térítési díjak emelése, így azok április elsejével megváltoznak. Az emelés mértéke 12 és közel 25 százalék közötti lesz. Az óvodások és bölcsődések napi térítési díja 552, az általános iskolások napi háromszori étkezésének ára 722 forintra emelkedik. Önmagában az ebédért 466 forintot, a napi kétszeri étkezésért 611 forintot kell fizetni. A szünidei gyermekétkeztetés díja 922 forint, a felnőttek szociális ebédjének ára 1297, a vendégétkeztetés térítési díja 1329 forint lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában