Hímes tojások a vitrinekben

2023.03.26. 17:00

Dömötör Andrea népi iparművész kiállítása Andráshidán

Március 27-én, hétfőn 18 órakor Dömötör Andrea tojásfestő népi iparművész kiállítására várják az érdeklődőket az Andráshidai Művelődési Házba. A tárlatot Devecz Erzsébet Zsuzsa, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke nyitja meg.

Mozsár Eszter

Dömötör Andrea alkotása, ami már látható a Nemzetünk hímes tojásai közösségi oldalán.

Dömötör Andreával húsvét előtt még találkozhatnak majd, ugyanis a Göcseji Múzeum tojásíró workshopot tart április 5-én, szerdán 16 órától. A népművész az alapfogásokra, az íróka használatára, a színválasztásra tanítja meg a jelentkezőket, illetve motívumokat terveznek majd együtt.

Azok, akik otthon is szívesen vállalkoznak a hímes tojás festésre, azok ne feledjék, hogy április 1-jéig még lehet jelentkezni a Nemzetünk Hímes tojásai felhívásra. Ahogy arról korábban portálunkon beszámoltunk, a Kárpát-medence magyarlakta területeiről – így Zala vármegyéből –, sőt még messzebbről ismét lehet fotókat küldeni a pécsi Mosonyi Éva tojásíró népi iparművész által megálmodott közösségi bemutatkozásra.

Most is virtuális albumban mutatják be a beérkezett fotókat. Elég elektronikusan visszaküldeni a kitöltött regisztrációs lapot és külön csatolva a jpg/jpeg formátumú fotót, lehetőleg 300 dpi felbontásban, maximum 2 MB méretben a következő e-mailcímre: [email protected] 2023. áprilisi 1-ig. Mindenki egyetlen fotóval – tenyérbe vett hímes tojással - vesz részt a programban.

https://www.facebook.com/nemzetunkhimestojasai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában