A kora-tavaszi virágok kiültetésének ideje van

2023.03.04. 18:00

Bőven lesz virág nőnapra – A kiskertekbe is keresnek már növényeket

Pompás színkavalkád és választék, ezt tapasztaltuk szombaton, amikor ellátogattunk a zalaegerszegi piacra. Az őstermelők és kereskedők már felkészültek a tavaszi ültetésekre és természetesen a nőnapi rohamra is, tudtuk meg a Vásárcsarnok előtt.

Mozsár Eszter

A nagykanizsai Tóth Marianna felkészült a nőnapi rohamra is

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Főként hölgyek érkeztek a reggeli órákban, ám néhány férfi is válogatott a cserepes növények között. Kulcsvirágot és évelő szegfűt 800, primulát és nárciszt 600, míg százszorszépet már 400 forintért lehetett kapni. A családi házban lakó zalaegerszegi Nagy Lászlóné primulával és évelő szegfűvel ajándékozta meg magát, mondta mosolyogva érdeklődésünkre. A nagykanizsai Tóth Marianna standjánál sorban álltak a vevők, s már céges megrendelést is kapott a jövő heti nőnapra.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- A kora-tavaszi virágok kiültetésének ideje van, ilyenkor a primula, a hagymás növények, sziklakerti évelők fogynak. Szinte minden színű kankalint kínálunk, a feltűnő és vidám sárga sokak kedvence. Ezen kívül cserépedényekbe vegyes virágokat ültettünk, a válogatást azok viszik, akiknek nincs idejük kertészkedni, de nagyon mutatós a temetőkben, a bejáratok mellett. Nőnapra nagy lesz az érdeklődés, kedden még nagyobb kínálattal készülünk, dekorációkat, vágott virágot is hozunk - felelte az őstermelő.

A zalaegerszegi Nagy Lászlóné (középen) kikertjébe vásárolt tavaszi virágokat szombaton
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Őri Tibornak Nagykapornakok van a kertészete, ő jácintot és primulát kínált elsősorban. Az őstermelő hozzátette: tapasztalata szerint talán a Valentin-nap miatt kicsit vesztett már fontosságából a Nemzetközi Nőnap megünneplése. Ennek ellenére bízik abban, hogy a férfiak többsége virággal köszönti a hölgyeket.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója lapunknak elmondta, március 11-én lesz az idei első tematikus nap a piacon. Érdemes ellátogatni a programra, hiszen tavaszváró főzőcskével, kóstolóval és életmód tanácsadással várják az érdeklődőket, s a hagyományokhoz híven nőnapi meglepetéssel kedveskednek.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában