Szabad sajtó napja

2023.03.15. 12:00

Az MSZP zalai szervezete a magyar sajtó napja alkalmából köszöntötte az újságírókat

Március 14-én délután köszöntötte a zalaegerszegi sajtóorgánumok képviselőit az MSZP Zala Megyei Területi Szövetsége az Ady utcai székházban.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Fodor Csaba és Góra Balázs, a zalaegerszegi MSZP-szervezet vezetője, önkormányzati képviselő

Fotó: Fehér Márk

Fodor Csaba az ellenzéki párt megyei elnöke beszédében hangsúlyozta, a tisztelet és a megbecsülés hangján szeretne szólni az média munkatársainak tevékenységéről, akik nem könnyű helyzetben kell, hogy megfeleljenek a kiegyensúlyozott, valósághű tájékoztatási kötelezettségüknek. Kitért arra, hogy tapasztalatai szerint a kormányzó párthoz közeli orgánumok szabadsága úgy tűnik, leginkább úgy működik, hogy azt írhatják, amit szabad. A baloldali párt hagyományosan értékeli ebben az időszakban a sajtó helyzetét, s elismeri a valódi kérdéseket feltevő, valódi válaszokat indukáló újságírókat, s ezt maguk számára is kötelezőnek tartják, akkor is, ha olykor kínos és kedvezőtlen a kialakuló kép. A sajtó egy részének kényszerű mozgása, azaz az igazodási pontok keresése csorbíthatja az állampolgárok tájékozódáshoz való jogát, mondta dr. Fodor Csaba, pedig a sajtó előtt csak egy korlát állhat, az pedig mások tisztességének tiszteletben tartása, az igazság elmondásakor sem sérthetnek személyiségi jogokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában