Újabb jó hangulatú tematikus nap

2023.03.29. 10:00

A vásárlók fókuszába most az első zöldek kerültek a Hévízi Termelői Piacon

Az első tavaszi zöldségek – a medve- s újhagyma, a saláta, a sóska és a spenót – jegyében rendezték a Hévízi Termelői Piac újabb tematikus napját múlt szombaton.

Péter B. Árpád

A vidám taktusokra táncra perdültek a látogatók placcon

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A „Zöld nap” látogatói nemcsak vásárolhattak, hanem – szokás szerint – kóstolhattak is, hiszen készült például medvehagymás sajtos gofri s palacsinta, illetve pesztós tészta is.

A Zöld napon „Epres Tibiék” fokozták a hangulatot
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Benkő Lajos, a vásártér vezetője elmondta, a nyári főszezonig két-háromhetente szerveznek tematikus programokat. Ezek célja, hogy „folyamatosan magas szinten tartsák a piac amúgy sem alacsony látogatottságát”. Ezúttal a korai zöldségek kerültek a fókuszba.

A jó hangulatot a piac árusai fokozták, a zenekar tagjaként „epres Tibi” is feltűnt, aki régen palántákat árult a hévízi piacon, ma pedig szamócával foglalkozik. A vidám taktusokra a szombat délelőtti látogatók táncra perdültek a placcon, mások pedig kedvtelve kóstolták a finomságokat.

– Hasonló programokat egészen a nyári szezonig tervezünk – árulta el Benkő Lajos. – Most, húsvéthoz közeledve egyébként kiemelkedő a forgalmunk, többen be se férnénk ide.

Pálinkás Róbert, a keszthelyi Festetics Kastélymúzeum igazgatója és családja is megkóstolta a zöld finomságokat. Szemben Benkő Lajos
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A piac vezetője elmondta azt is: ezek önerős programok, az árusok összefogásával születnek, a látogatók pedig szemmel láthatóan élvezik, hogy a vásártéren időről időre történik valami.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában