Kiemelt céljuk az élet védelme

2023.03.11. 15:00

A konzervatív érdekrend erősítését szolgáló polgári esték Nagykanizsán

A konzervatív értékrend jól ismert közéleti személyiségeit kívánja megszólaltatni azt a Polgári esték elnevezésű sorozat, aminek nyitó eseményét pénteken tartottak a nagykanizsai Egylet Pincében. A NagyON Kanizsa Egyesület által szervezett találkozó első vendégei a Védett Társadalom Alapítvány képviselői, Földi-Kovács Andrea újságíró, illetve annak férje, Földi László biztonságpolitikai szakértő, egykori hírszerző voltak.

Gyuricza Ferenc

Földi László (balról), Földi-Kovács Andrea és Cseresnyés Péter a pénteki rendezvényen

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A nagy érdeklődéssel kísért, telt házas esten a moderátori feladatokat is ellátó Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel folytattak beszélgetést a Védett Társadalom Alapítvány által felvállalt témákról, többek között az abortusszal, valamint a nyitott társadalommal kapcsolatos kérdésekről, de szóba került az LMBTQ propaganda, a pedofília, mint napjaink egyre érzékelhetőbb problémája, a migrációs válság, valamint az orosz-ukrán háború, illetve annak globális háttere is. Folyt.: 2. o. GYF

Mindezeket megelőzően Cseresnyés Péter arról is beszélt, hogy az öt évvel ezelőtt alakult szervező egyesület egy-másfél havonta szeretne hasonló beszélgetős esteket tartani. Ezekre az alkalmakra a konzervatív értékeket valló személyeket várják, akik – mint azt a legutóbbi országgyűlési választás eredménye is bizonyította – nagyon sokan vannak Nagykanizsán.  

A Védett Társadalom Alapítvány céljainak ismertetésekor Földi-Kovács Andrea kiemelte: ez egy két éve létrehozott erkölcsi, valódi emberbarát mozgalom, amely a közbeszéd tematizálására törekszik, ezáltal szeretné a társadalom felelős gondolkodását alakítani, például az élet védelme érdekében, a fogantatástól egészen a természetes halálig, szemben a világszerte tapasztalható olyan életellenes törekvésekkel, mint az abortusz, vagy az eutanázia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában