Szülői igények is indokolják

2023.03.02. 14:31

Tizennégy férőhelyes bölcsőde épül Letenyén

A Széchenyi Terv Plusz Program keretében 14 férőhelyes bölcsőde kialakítására nyert több mint 205 millió forintos európai uniós támogatást Letenye önkormányzata. Ezzel egy hosszabb ideje tervezett, lakossági igényekkel is alátámasztott beruházás feltételeit teremtette meg a város. Az új bölcsőde kialakítását várhatóan a 2024 végéig fejezik be.

Gyuricza Ferenc

Kedvezően alakul a hároméves életkort még el nem ért gyerekek száma a térségben Illusztráció: Pexels

Minderről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a tervezett fejlesztés célja a helyi általános iskola és az óvoda közvetlen környezetében egy olyan 14 gyermek ellátására alkalmas bölcsőde kialakítása, amely lehetőséget biztosít a helyi és környékbeli családok számára gyermekeik biztonságos nappali elhelyezésére. A bölcsődei szolgáltatással javulnak az érintett szülők munkavállalásának feltételei, s ezáltal a családok létbiztonsága is.  

– A bölcsődei szolgáltatás bevezetésére az elmúlt öt évben jelentős igény jelentkezett a településen és környékén élő családok részéről – magyarázta Farkas Szilárd. – A demográfiai adatok azt mutatják, hogy az óvodáskor alatti, tehát a hároméves életkort még el nem ért gyerekek száma kedvezően alakul a térségben, ugyanakkor ez újabb feladatokat is ró az önkormányzatra. Ezért nyújtottuk be a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz alaphoz pályázatunkat.  

A polgármester szerint a tervezett bölcsődei ellátás fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjenek a területi egyenlőtlenségek, illetve egységes magas színvonalon biztosított bölcsődei nevelés-gondozás valósuljon meg a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában