Eredményes a bő tíz éve indult kezdeményezés

2023.02.08. 16:30

Tűzifát ajándékoztak Zajkon három rászoruló családnak (galéria, videó)

A szociálisan rászoruló Kertész Tímea és két gyermeke egy köbméter konyhakész téli tüzelőt és ajándékcsomagot vehetett át szerdán a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől, dr. Sifter Rózsa főispántól és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőtől.

Benedek Bálint

Ismét jó helyre került a téli tüzelő, balról: Grózner Tiborné, Kertész Tímea, Cseresnyés Péter és dr. Sifter Rózsa

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A dél-zalai település polgármestere, Grózner Tiborné is örült a felajánlásnak, mint fogalmazott, a főispánon kívül Cseresnyés Péternek is köszönettel tartoznak, ugyanis a mostani családon kívül még további kettőt láthattak el tűzifával. Az energiaválság közepette az önkormányzat is igyekezett segíteni a 245 fős falu rászorulóinak, tüzelővel, ajándékcsomagokkal és odafigyeléssel.

- Eredményes a kezdeményezés, ami bő tíz éve indult és a Zala Vármegyei Kormányhivatal koordinálásával valósul meg - fogalmazott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. - Köszönet jár a zalaegerszegi Omega GM Kft. önzetlen felajánlásának is, a társaság évente három millió forinttal támogatja ezt az akciót, és ingyen szállítják ki a helyszínekre a tüzelőt. Öröm, hogy a választókörzetemben öt településen 20 család kaphatott ebből az adományból, mely mindenütt nagyon jól jött.

Kertész Tímea boldogan fogadta a teherautót. Kitárta az udvar kapuját és amikor meglátta, hogy a fa felhasogatva érkezett, megnyugodott, hiszen párjának ezzel már nem kell dolgoznia. Úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi tüzelőmennyiségükkel együtt az idén már nem lesz probléma befűteni.

- Idén a vármegye harminc településén 62 család jut ilyenformán tűzifához - vette át a szót dr. Sifter Rózsa főispán. - Abban, hogy kik azok a legjobban rászorultak, a területek országgyűlési képviselőire, valamint a polgármesterekre számítunk a jövőben is. Az elmúlt tizenegy év alatt 760 családot támogathattunk egy-egy köbméter felvágott tűzifával, melynek értéke egyenként 48 ezer forint. Most Zajkra ajándékot is hoztunk a két gyermeknek és a hamarosan megszületendő harmadiknak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában