Költségvetés

2023.02.02. 16:00

Reagált a vádakra a Városfejlesztő Nagykanizsán

Nem igaz, hogy Balogh László polgármester ne lenne tisztában a költségvetés számaival, ha csak nagyságrendileg is, de tudja, melyik beruházásnál, mekkora önerővel kell számolni. És az sem igaz, hogy Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakció küldte volna el a közgyűlésről a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjét – szögezte le csütörtökön Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Pásztor András

Önkormányzati képviselő-testületi ülés Nagykanizsán

Forrás: ZH-Archívum

Fotó: Szakony Attila

Ugyanezt támasztotta alá Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. Mint mondta: a polgármester nyilatkozata úgy állította be a céget, mintha nem működnének együtt a költségvetés tervezésében.

– Az igazság ezzel szemben az, hogy a Városfejlesztő Kft. minden olyan megbeszélésen részt vett, mely a költségvetés tervezéséről szólt, szóban és írásban is megválaszoltuk azokat a kérdéseket, melyek szükségesek a büdzsé összeállításához – hangsúlyozta Czirákiné Pakulár Judit.

Az ügyvezető hozzátette: a polgármester által említett két projekt esetében a közbeszerzési eljárás lezárultáig nem is adhat a mostaninál több információt, hiszen akkor törvényt sértene, ugyanakkor Balogh László polgármester az önerő nagyságrendjével most is tisztában van.

Horváth Jácint képviselő szerint a most ismert számokkal lehet dolgozni, s évközben bármikor módosítható a költségvetés. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában