Az idősek védelmében

2023.02.28. 11:00

Polgárőrök tartottak közbiztonsági akciót Lentiben

A külterületek biztonsága elnevezésű akcióhoz csatlakozva tartott közbiztonsági akciót a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület közösen a rendőrökkel az idősek védelmében a napokban Lentihegyen.

Korosa Titanilla

Polgárőrök akciója, balról Lőrincz Zsolt, Vatali István, Kovács Tibor, Szabó Gábor, Molnár Zoltán és Kósi József rendőr törzszászlós, körzeti megbízott

Fotó: Korosa Titanilla

Szabó Gábor, a polgárőr szervezet elnöke elmondta, hogy az akció keretében Lentihegyen élő idős, egyedülálló személyeket kerestek fel, odafigyelve a biztonságukra és felhívva figyelmüket a veszélyekre. A bejárás ezzel együtt a pincebetörések, helyi tolvajlások elleni fellépést is szolgálja.

- A bűnesetek megelőzése érdekében érdemes odafigyelni az átmenő forgalomra, és bár nyugodt ez a környék, kevés a bűncselekmény, azért mindenkinek azt ajánljuk, hogy zárja el értékeit – hangsúlyozta a polgárőrök vezetője.

Szabó Gábor hozzátette, hogy a hasonló esetek megelőzése miatt igyekeznek minél több időt, szolgálati órát eltölteni külterületen is, s ezzel visszaszorítani a bűncselekményeket. Ebben a munkában fontos a lakossággal való kapcsolattartás, a polgárőrök rendszeresen felkeresik az időseket és igyekeznek segítséget nyújtani számukra a mindennapi feladatokban is.

Az akció helyszíne nem véletlenül volt a város lentihegyi része, hiszen több mint 300-an élnek ott életvitelszerűen, közülük többen nyugdíjasok. De emellett a városban és a városrészekben is rendszeres szolgálatot látnak el.

Az egyesület jelenleg 48 fővel működik, idén jubileumot is ünnepelnek, 10 éve alakult meg a szervezet. A tagság aktív, önálló vagy a rendőrökkel közös szolgálatot hetente több alkalommal szerveznek.

2003 óta él a hegyen a már nyugdíjas Kovács Tibor, aki megköszönte a segítséget és elmondta: megnyugtató, hogy a polgárőrök és a rendőrök is gyakorta jelen vannak a hegyen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában