Második alkalommal

2023.02.06. 18:00

Pályaorientációs nap a ZSzC Széchenyi István Technikumában

Második alkalommal szervezték meg hétfőn a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikumában a nagy volumenű pályaorientációs napot, amelyen a továbbtanuláshoz és a munkába álláshoz kapcsolódó tudnivalók mellett a leendő munkahelyek és az egyetemek kínálatáról is tájékozódhattak a végzős diákok.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A tornateremben egymásnak adták a stafétabotot a felsőoktatási intézmények munkatársai, bemutatva képzéseiket, a bekerülési ponthatárokat, így a pécsi, a veszprémi, a szombathelyi egyetemen induló szakokkal ismerkedhettek a középiskolások, majd az emeleti osztálytermekben a standokon a technikumban oktatott szakágaknak megfelelő vállalatok, cégek képviselői szóltak munkaerőigényeikről, ajánlataikról. Személyes beszélgetésekre is mód nyílt, a diákok  közvetlenül kaptak képet arról, melyik munkahely mit nyújtana számukra. Ottjártunkkor a ZÁÉV tanműhelyének vezetője, Deák Ferenc épp arra kapott választ a tanulóktól, hogy az elmúlt évben melyik zalaegerszegi beruházás épült a vállalat kivitelezésében.

- Mi leszek, ha nagy leszek elnevezésű napunkra a vállalkozásfejlesztési alapítvány, a kormányhivatal, a kereskedelmi és iparkamara is elfogadta meghívásunkat, mellettük hat egyetem jött el - mondta portálunknak Némethyné Lövey Zsuzsanna, a Széchenyi Technikum igazgatója.  - A technikusi osztályokban végzettek esetében pályakövetési statisztika mutatja, hogy a diákjaink 40 százaléka továbbtanul főiskolán, egyetemen. A szakmát választók közül 80-85 százalékban saját szakmájukban helyezkednek el. Az iskolánk 70 céggel áll duális képzési kapcsolatban, ezért minden nálunk tanuló diák kap állásajánlatot utolsó tanulmányi évében, akár többet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában