Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány

2023.02.09. 08:30

Önkéntes munkára várnak jelentkezőket Orosztonyba

Újraindítja önkéntes programjait az idén 25 éves Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány. Ezen a hétvégén egy tárolóként is működő fedett szín, valamint egy új röpde kialakításába kezdenek bele, ehhez várnak további segítőket.

Gyuricza Ferenc

Dr. Klein Ákos egy macskabagollyal a karján Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről dr. Klein Ákos, az alapítvány ügyvezető biológusa beszélt lapunknak. Elmondta: az alapítvány által működtetett Baglyok és Emberek Fenntarthatósági Központ épületeit eddig is jórészt önkéntes munkákkal alakították ki, ám azokat a koronavírus-járvány miatt 2020-ban fel kellett függeszteniük. Az egészségügyi veszélyhelyzet elmúltával azonban újraindítják azokat, 2023-ban először e hét végén várják a segíteni szándékozókat.  

- Az időjárás miatt egy kicsit változtattunk az eredeti tervünkön – mondta dr. Klein Ákos. – A célunk egy költőládák és fűrészáruk tárolására alkalmas fedett szín, valamint az új röpdék kialakítása, ezek munkálatait kezdjük meg pénteken s folytatjuk egészen vasárnapig. Amit biztosan meg szeretnénk most oldani, az a röpdék aljzatának cseréje. A mostani önkéntes hétvége így egy hosszabb folyamat elindítását szolgálja, a munkák befejezése a következő hasonló alkalmak valamelyikén várható.  

Dr. Klein Ákos hozzátette: az alapítvány tisztségviselői és önkéntes segítői mellett a környezetvédő szervezeteket összefogó HUMUSZ Szövetség tagjai, valamint a nemzeti parkok munkatársai közül is többen jelezték, hogy részt vesznek a munkában, de az eredményes munkavégzés érdekében további segítők csatlakozására is számítanak még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában