Zaol podcast

2023.02.03. 06:50

Olyanok, mint egy nagy család – A Zaol podcast vendége Devecz Zsuzsa

Ahogy arról már beszámoltunk, Devecz Erzsébet Zsuzsa egykori titkár lett a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. A szervezet tisztújító közgyűlését november közepén tartották, ott már megfogalmazta a jövővel kapcsolatos gondolatait, azt is hallhatják a pénteki podcast adásunkban.

Mozsár Eszter

Fotó: Fehér Márk

Az új elnök akkor lapunknak úgy nyilatkozott: „az eltelt időszakban az egyesület valóban egy nagy családként működik és létezik 40 éve, ahol mindenki az adott lehetőségeihez, tudásához, nem utolsó sorban kitartásához mérten segíti a szervezet és tagjai szakmai fejlődését, szakmai munkáját, társadalmi elismertségét.” Devecz Zsuzsa úgy fogalmaz továbbá, maradnak természetesen a jól megszokott programok és szakági képzések, ám mindenképpen szeretnének újdonsággal szolgálni. Ő egyébként huszonkét évesen járt először Gébárton egyik barátnőjének invitálására, így keveredett a jurtaépítők közé, a népművészek közösségébe, ahol egyből otthon érezte magát. Megtanult szőni, majd elkezdett a közművelődésben dolgozni. Aztán mégis bő két évtizedre elváltak útjaik, hogy mint a „tékozló leány” néhány éve újra visszatérhessen közéjük. A távollét nem volt hiábavaló, a megszerzett tapasztalatokat az egyesület vezetésében tudja kamatoztatni, mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában