Ki képes ilyesmire?

2023.02.19. 13:10

Nyílvesszővel lőttek át egy macskát

Számszeríjból származó nyílvesszővel lőtt át valaki egy macskát Várpalotán, szerencsére meg lehetett menteni a négylábú életét, mondta el Krénuszné Sághi Judit, a Frakk Várpalota és Környéke Állatvédő Egyesület vezetője.

Veol.hu

Forrás: Facebook/Frakk Állatvédő Egyesület

Azzal hívott fel valaki pénteken délután, hogy Várpalotán, a Szent Borbála utcában talált egy nyílvesszővel átlőtt macskát, aki egy vízelvezető árokba futott be - idézte fel a történteket Krénuszné. Azt mondta, azonnal hívta Kuti Sándort, aki nagy állatbarát, és együtt a helyszínre mentek. Ott látták, hogy esélyük sincs kivenni a riadt macskát a körülbelül húszméteres vízelvezető csőből, ezért felhívták a tűzoltókat.

A pétfürdői tűzoltók néhány perc múlva a helyszínre érkeztek, és a megfelelő eszközzel kisegítették a macskát, az állat már sokkos állapotban volt. Juditék a veszprémi állatorvosi rendelőbe siettek vele, ahol megműtötték, röntgenezték, sebeit ellátták, és kapott gyógyszert. Az volt a nagy szerencse, hogy a négylábú hasa alatt ment át a nyílvessző az egyik lábából a másikba, és így lágy részt, illetve csontot nem érintett. Kiderült, a nyílvessző számszeríjból származik.

A cica jelenleg az Alex Állatvédő Egyesületnél pihen, két hétig várják a gazdáját, ha nem kerül elő, akkor oltva, ivartalanítva új gazdihoz kerülhet. Judit azt mondta, már van is jelentkező a négylábúra.

Az egyesület vezetője hétfőn a történtekről feljelentést tesz a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Forrás: veol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában