Programok, rendezvények

2023.02.02. 14:00

Nomád kiállítás és farsangi kavalkád – Ismét nyitva a Göcseji Tudásközpont

A már ismert szakkörökkel, szolgáltatásokkal újra nyitva minden héten szerda és szombat között a Göcseji Tudásközpont – Helyi Termék Piac. Február 4-én, szombaton a Nomád című tárlattal várják a kézművesség szerelmeseit.

Mozsár Eszter

Németh Ármin, a Magyar Hagyományőrző Faművesek vezetője az intarziavágást mutatja az októberi tematikus napon

Fotó: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A karácsonyi forgatag után januárban zárt ajtókat találtunk, ám szerdától már ismét ellátogathatunk a tudásközpontba, tájékoztatta lapunkat Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor. Szombaton 15 órakor egy különleges tárlattal, a körmendi Nomád Művészeti Egyesület válogatásával indítják az évet. Nemez alkotások, szőttesek, kerámiák, fonott kosarak kerülnek a kiállítótérbe. Az egyesület célja, hogy beillesszék a mai kultúrába a nomád, a természethez szorosan kapcsolódó életmódot és művészetet. A program finisszázsa február 25-én, szombaton lesz, amikor az alkotókkal lehet majd újra találkozni.

– Február 10-én, pénteken tartjuk a következő tematikus napunkat, a Helyi Termék Vásári forgatagot a farsang jegyében szervezzük – mondta Nikitscher Bernadette. – A délutáni vidám családi programon álarcokat, farsangi díszeket készíthetnek az óvodások és iskolások. A rendezvény házigazdája ismét Mihály Péter színművész lesz, aki gyermekműsorával szórakoztatja a kicsiket. A farsangi szokásokról és hagyományokról Kiss Nóra néprajzos-muzeológus tart előadást, majd farsangi maszk- és dekorációkészítő kézműves versenyt hirdetünk, a résztvevők kézműves ajándékokat és szakköri belépőket nyerhetnek. A Mini Wolf Együttes Farsangi Kölyök Partyval készül.

Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor
Fotós: Fehér Márk / zaol.hu

Ezen kívül új programsorozatot indítanak hónap végén, ahol mindig a következő hónapban esedékes kertészeti munkához szükséges tanácsokat kapnak a gazdáktól, biokertésztől a résztvevők.

A kézművesség iránt érdeklődők jelenleg 12 műhelyfoglalkozás munkáiba tekinthetnek be és ismerhetik meg közelebbről ezeket a szakmákat. A meglévő szakkörök tovább bővültek, grafikaszakkör indul, valamint most toborozzák a résztvevőket a fafaragó foglalkozásokra.

Újdonság továbbá, hogy február 25-én zenehallgatással egybekötött bakelit lemezbörze lesz, amire ugyancsak várják az érdeklődőket. A szakmai koordinátor hozzátette: a Göcseji Kézműves Egyesület folytatja az óvodásoknak, iskolásoknak tartandó kézműves szakköröket is, hetente 2-3 csoportot fogadnak, a kész műveket a gyerekek hazavihetik magukkal. A tudásközpont ezen kívül azon dolgozik, hogy a programokon kívül minél több egészséges és helyi terméket ismerjenek meg a piacra látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában