Karbantartást is vállalnak

2023.02.20. 15:00

Műfüves pályák felújítására adott be pályázatot Nagykanizsa

Műfüves pályák felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat, döntött legutóbbi ülésén a közgyűlés.

Pásztor András

Testnevelésóra a miklósfai iskolában. Az önkormányzat tervbe vette a műfüves pálya felújítását

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint kiderült: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 2023-ban is pályázatot ír ki – elsősorban 2012-2015 között épült – műfüves pályák felújítására. A programra 10 százalékos önrész biztosításával tudnak az önkormányzatok, ami a gyakorlatban pályánként mintegy 2 millió forintot jelent. A felújítás műszaki tartalma kiterjed a műfű és a gumigranulátum cseréjére, újratöltésére, illetve a labdafogó háló és a kapuháló cseréjére is, ugyanakkor a pálya körüli térkőre és a lelátóra nem.

Nagykanizsán két iskolai műfüves pálya készült el 2012-2015 között, ezért első körben a palini és a miklósfai iskola létesítményeinek rekonstrukciójára nyújt be pályázatot az önkormányzat. Pozitív elbírálás esetén az önkormányzat azt is vállalja, hogy további 7 évig fedezi a pályák karbantartási költségeit.

Szóba került ugyanakkor, hogy a 2016-ban átadott pályák felújítására is sor kerülhet, ezért az önkormányzat a Zrínyi és a Kőrösi iskolákban lévő műfüves pályák esetleges felújítását is tervbe vette.

Ugyanakkor egy fontos kérdést is tisztázni kell a pályázatok benyújtását megelőzően, mégpedig azt, hogy a pályák bérbeadásából származó bevétel kit illet. Eddig ugyanis – az információk szerint – nem az önkormányzat, hanem a tankerület kasszájába került a pénz. Ha pedig ez így van, akkor vagy az eddigi gyakorlatot kell megváltoztatni vagy fel kell kérni a tankerületet, hogy járuljon hozzá a pályázati önerő finanszírozásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában