Pályázatok

2023.02.08. 17:27

Kiválósági ösztöndíjat kaptak a gazdálkodási kar hallgatói

Hosszú évtizedek hagyományához illő magas színvonalú pályázatokkal jelentkeztek a gazdálkodási kar hallgatói a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági ösztöndíjára.

Arany Gábor

Dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, főigazgató, Bazsó Máté, Vizi Tímea, Dömötör Dorina, Farkas Flóra, Csikós Fanni és dr. Palányi Ildikó megbízott dékán, tanszékvezető

Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Ezt dr. Németh István, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója, stratégiai rektorhelyettese fogalmazta meg szerdán azon ünnepségen, amelyen az idei tanévben nyertes hallgatóknak átadták az ösztöndíjjal járó oklevelet és ajándékot.

Mint mondta, a hallgatók megtestesítik azt a szellemiséget, amit az 1971-ben létrehozott Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézete alapozott meg. Az MNB Kiválósági ösztöndíj a tananyagon túli munkájukat ismeri el, amiért külön köszönetet érdemelnek, hiszen ezzel az intézmény jó hírét is messze viszik, és példát mutatnak társaiknak, tette hozzá a főigazgató.

Dr. Palányi Ildikó megbízott dékán, tanszékvezető arról beszélt, hogy amióta a Gazdálkodási Kar a Pannon Egyetem részeként működik, tehát 2020 szeptemberétől már 25 hallgatójuk nyerte el az MNB Kiválósági Ösztöndíjat.

Ezt a programot 2016-ban indította útjára a Magyar Nemzeti Bank, hogy a tevékenységéhez  kapcsolódó magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap- és mesterképzési szakokon, osztatlan képzéseken kiemelkedő tanulmányi, tudományos és közösségi teljesítményt nyújtó nappali tagozatos, állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatókat támogasson. Képzési szintenként a hallgatók legfeljebb 3-3 százaléka részesülhet ebben, eddig közel 3500-an nyerték el. Az ösztöndíjprogramban 24 felsőoktatási intézmény vesz részt, köztük az egerszegi egyetemi központ is.

A pályázatokat az egyetemek írják ki, odaítélésükről bíráló bizottság dönt. A beérkezett pályázatok értékelésekor a felsőoktatási intézmény 50 százalékban a tanulmányi teljesítményt, 40 százalékban a tudományos tevékenységet, 10 százalékos arányban a közéleti, közösségi tevékenységet veszi figyelembe. Az ösztöndíj 10 hónapra szól és havi 50 ezer forintot jelent.

Szerdán a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgatók közül Bazsó Máté, Csikós Fanni, Dömötör Dorina, míg a pénzügy és számvitel alapképzési szakos hallgatók közül Farkas Flóra és Vizi Tímea vette át az MNB Kiválósági ösztöndíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában