Ez már a tizenötödik lesz

2023.02.06. 16:01

Jubileumi farsangi fánkfesztivált rendeznek Nagykanizsán (videó)

A VOKE Kodály Művelődési Ház szervezésében február 17-én és 18-án (péntek és szombat) rendezik meg a 15. Országos Farsangi Fánkfesztivált, melynek sajtótájékoztatóját hétfőn tartották az intézményben.

Benedek Bálint

Összefogással a fánkfesztiválért, balról: Varga Tünde, Szakacsits Szabolcs, Gábris Jácint, Kámánné Szép Terézia, Balogh László és Cser György kisbíró

Fotó: Szakony Attila

Kámánné Szép Terézia, a szervező művelődési ház igazgatója beszédében elmondta: a jubileumi fánkfesztivál megvalósításához a legtöbb támogatást az önkormányzattól kapták, továbbá főszponzorként a kanizsai Szakacsits Szabolcs cégvezető is a jó ügy mellé állt. A rendezvény megtartásához még némi anyagi forrásra szükség lenne, de reméli, hogy minden akadály elhárul, s más vállalatok, akár civilek is segítenek.

- A tradicionális esemény az évek során a város életének szerves részévé vált - folytatta az igazgató. - A látogatók kedvelik és szeretik a fesztiválunkat, melyet idén új helyszínen, a Kanizsa Arénában rendezünk meg. Az esemény újra a megszokott formában, kulturális és könnyűzenei programokkal, fánkkóstolással közösségi élményként okozhat örömet a látogatóknak.

Balogh László polgármester kiemelte: a város sokat köszönhet Kámánné Szép Teréziának, aki egyfajta fánk nagykövetként népszerűsíti a fesztivált, kiáll érte és mellette, így a hagyományőrzésre is nagy gondot fordít. Nagyszerű élmények vannak mögöttük, három éve például egyszerre 1300 fő ette a fánkot, mely Guinness-rekord lett.

Gábris Jácint, az OKISB elnöke szerint a fánkfesztiválban az a jó, hogy mindenkié. Örül annak, hogy a program ezúttal a Kanizsa Arénában debütál, így olyanok is eljuthatnak a sportlétesítménybe, akik még nem jártak ott.

Szakacsits Szabolcs elmondta, bár a városban sokan dolgoznak önkéntesként, olykor szükség van a külső segítségre is. Jó lenne, ha egyre több vállalkozó állna a jó ügyek mellé  és venné ki a részét a támogatásokból.

- Február 10-ig, péntekig várjuk a 3-5 fős fánksütő csapatok nevezését a művelődési házban - mondta Varga Tünde szakoktató, a zsűri tagja. - Profi és amatőr, ezen belül hozott, valamint helyben készített, hagyományos, különleges és speciális táplálkozási igényt kielégítő fánk kategóriákban lehet jelentkezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában