Az arányos városfejlesztés jegyében

2023.02.02. 19:33

Felújítás a Budai-völgy utcában

Az arányos városfejlesztés jegyében újították fel a Budai-völgy utca burkolatát, a beruházásról a helyszínen csütörtökön tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester utalt rá, hogy a Kovács Károly városfejlesztési program támogatásával a jövő év végéig 91 helyszínen zajlottak, zajlanak utak, járdák, parkolók felújítása. Emellett az önkormányzati cégek eszközbeszerzéseit, telephelyeik korszerűsítését is támogatni lehet ebből a programból.
Szilasi Gábor önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy a Budai-völgyi utca lakói többször jelezték vízelvezetéssel kapcsolatos gondolatokat. Emellett szóvá tették, hogy a szűk utcában nehézkes a közlekedés, két autó nem fér el egymás mellett, mindezek dacára a gyorshajtás sem volt ritka. Ez utóbbi ellenszereként 2020-ban forgalomlassítót, fekvőrendőrt telepítettek. A többi panasz orvoslását szolgálja, hogy a csapadékvizek okozta kimosódások megakadályozására a felújított útszakasz déli oldalán kiemelt szegélyt építettek be 165 méter hosszúságban. A járművek könnyebb kerülésére kitérő épült az útburkolat Alsóerdei út felőli szakaszán, valamint az ív szélesítése érdekében betonba rakott terméskő ívkorrekció épült mintegy 44 méteren. A felújítás részeként 95 méter hosszban a Budai-völgyi út burkolatát is teljes szélességben aszfaltozták. Hasonló módon felújították a Budai-völgyi útról nyíló 80 méter hosszú zsákutcát is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában