Több ezer szavazatot adtak le olvasóink

2023.02.16. 06:50

Év embere, év sportolója: bemutatjuk a nyerteseket

Az elmúlt hetekben olvasóink több ezer voksot adtak le Az év embere és Az év sportolója közönségdíj szavazásán, a zaol.hu-n. Február 14-én 10 órakor lezárult a verseny, most bemutatjuk a győzteseket.

Varga Lívia

A Zalai Hírlap és a zaol.hu február 1-jén indította útjára Az év embere, valamint Az év sportolója közönségszavazását. A jelöltek a saját területükön mindannyian kimagasló eredményt értek el, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt esztendőben. Célunk az volt, hogy olvasóink segítségével díjazzuk és elismerjük nem mindennapi munkásságukat.

Olvasóink két héten keresztül voksolhattak Zala vármegye kiválóságaira. Döntésük alapján az alábbi végeredmény született: Az év embere 2022 közönségdíjat Kovács Gyula veheti át.

Az év embere

Kovács Gyula pórszombati erdész, a Tündérkert mozgalom egyik megalapítója az 1980-as évektől kezdett foglalkozni szülőföldje, a Göcsej hagyományaival, kultúrájával. Megismerte a térség gyümölcsészetét és elhatározta, hogy megpróbálja megmenteni ezt az örökséget. Az idő múltával kutatásait kiterjesztette a Kárpát-medence magyarlakta területeire. Így kezdődött a Tündérkertek sikertörténete. Az elmúlt évtizedek során családja és sok-sok jóakaratú ember segítségével több száz tündérkertet létesítettek, a Pórszombati Génbank pedig több mint 3,5 ezer gyümölcsfajtával Európa legnagyobb gyűjteménye, amely egy nép hagyatékát őrzi. Számos elismeréssel tüntették már ki, legutóbb, 2022-ben Prima Primissima díjat kapott magyar népművészet és közművelődés kategóriában.

Kovács Gyula pórszombati erdész, a Tündérkert mozgalom egyik alapítója
Forrás: ZH

Az év sportolója 2022 közönségszavazáson négy kategóriában várták a szavazatokat a jelöltek.

A legjobb női sportoló

A legjobb női sportolónak járó díjat Nett Viviennek ítélték oda olvasóink.

A Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub fiatal úszója a nyílt vízi junior Európa-bajnokságon tagja volt a magyar csapatnak, amely 4×1250 méteres mixváltóban 4. helyezést ért el.

Nett Vivien a Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub fiatal sportolója
Forrás: ZH

A legjobb férfi sportoló

A legjobb férfi sportolónak járó díjat Kurucz Levente veheti át.

A Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub idén 20 esztendős kajakozója korosztálya legjobbjának számít idehaza. A nagykanizsai tehetség 2022-ben már lehetőséget kapott a felnőttek között a bizonyításra, így a felnőtt válogatott tagjaként ott lehetett a kanadai Halifaxban rendezett világbajnokságon. A K-2 500 méteres vegyes számban döntős volt és a 6. helyen végzett párjával.

Kurucz Levente a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub kajakozója
Forrás: ZH

A legjobb női csapat

A legjobb női csapat a ZTE FC lett.

Az egerszegi női labdarúgócsapat az NB II Nyugati-csoport meghatározó csapata, amely állandó szereplője a bajnoki sorozatnak. Középcsapatként végzett a legutóbbi pontvadászatban, a mostani bajnokságban pedig dobogóesélyes.

A ZTE FC egerszegi női labdarúgócsapat az NB II. Nyugati-csoport meghatározó együttese
Forrás: ZH

A legjobb férficsapat

A legjobb férficsapatnak a Tungsram SE-t választották a voksolók.

A kanizsai férfi kézilabdacsapat ugyan a sportág harmadik vonalában szerepel, de ott remekül teljesít. Az NB II. Dél-nyugati-csoportját a legutóbbi bajnokságban is megnyerte a Tungsram SE, és a most zajló pontvadászatban is az élen áll.

A Tungsram SE kanizsai férfi kézilabdacsapat az NB II. Dél-nyugati-csoportjának oszlopos tagja
Forrás: ZH

A győzteseknek gratulálunk!

A díjakat ünnepség keretében nyújtjuk át a díjazottaknak, várhatóan február második felében. Ennek pontos helyéről és dátumáról értesítjük az érintetteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában