„Az Úr házában lakhatom örök időkön át”

2023.02.28. 15:30

Elhunyt Horváth László korábbi türjei plébános

Életének 81., áldozópapságának 58. évében, hosszú betegséget követően, szentségekkel megerősítve elhunyt Horváth László címzetes esperes, nyugalmazott türjei plébános.

Péter B. Árpád

Forrás: Pexels

Erről – mint írták: fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva, és a feltámadás reményében – a Veszprémi Főegyházmegye adott tájékoztatást. László atya a hévízi Szent Lukács Idősek Otthonában adta vissza lelkét Teremtőjének.

Lelki üdvéért csütörtökön 10 órakor a cserszegtomaji Szent Anna-templomban – amely a település tomaji részén található – mutatnak be engesztelő gyászmisét, majd a mellette lévő temetőben helyezik örök nyugalomra.

Horváth László Pusztakovácsiban született 1942. augusztus 13-án, s Vácott szentelték pappá 1965. június 20-án. Káplánként szolgált Nagykapornakon, Nemesapátiban, Káptalanfán, Nagyatádon, Attalán, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templomban és az ajkai Jézus Szíve plébánián.

Plébánosként működött Szalapán (1974-1991), oldallagosan ellátva Óhíd és Mihályfa hívő közösségét, 1991-től 2010-ig pedig Türje plébánosa volt, s 1992 és 2007 között oldallagosan ellátta a kisgörbői plébániát is. 1989-től helyettes esperes volt, 2010-től, nyugdíjba vonulásának évétől haláláig címzetes esperesi stallumot viselt.

Horváth Lászlótól a Zsoltárok könyvéből származó igével búcsúzik a Veszprémi Főegyházmegye: „Kegyelmed és jóságod vezet életemnek minden napján, s az Úr házában lakhatom örök időkön át”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában