Rendezvény

2023.02.05. 14:00

A tótszentmártoni idősek közösségé tették a falut (galéria, videó)

Kulturális programmal színesített idősek napi rendevényt tartott az önkormányzat a faluházban szombaton. A 822 fős településen, akiknek közel negyede szép korú, a jelenlévőkön keresztül az egész közösséget ünnepelték.

Benedek Bálint

Az idősek napi ünnepség előtt, balról: Cseresnyés Péter, Vlasics Lajos, a tótszentmártoni "Szent Márton" Borbarát Egyesület elnöke, Rodek Józsefné, Rodek József és Mihovics József

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A megjelenteket Mihovics József polgármester köszöntötte, aki szerint a mostani nemzedék nehezen veszi tudomásul, hogy a világ nem velük kezdődött, pedig itt az ideje ráeszmélni, az eleiknek sokat köszönhetnek. A szépkorúak formálták a falut igazi közösségé, amire most a jövőjüket építhetik.

- Köszönettel tartozunk az időseknek, hogy verejtékükkel, szorgalmas munkájukkal biztosították a fiatalabbak számára, hogy tanulhassanak és később a nyomdokaikba léphessenek - folytatta a településvezető. - Az időskor nagyon fontos életszakasz, melyre értékként és ajándékként tekinthetnek, ezért a közösségünk mindig odafigyel az ősz halántékúakra.

Majd Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő lépett a mikrofonhoz. Köszöntő beszédében kiemelte: az idősek élettapasztalatából lehet merítenie a ma élő embernek, ezért a közösségüknek oda kell figyelniük rájuk. Az ilyen összejövetelek rendkívül lényegesek, hiszen a résztvevők megerősíthetik a hitet egymásban, hogy a magyarok jó úton járnak, ha a világpolitikai nézeteiket tekintve a béke pártján állnak.

Ezt követően a kulturális műsorban felléptek az óvodások és a folytatásban nóták, dalok kínáltak kikapcsolódást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában