A Randolder kínálatával ismerkedhettek

2023.02.05. 16:00

A katolikus iskolában hangsúlyosan megjelennek a keresztény értékek

Ovis szombat várta a leendő elsősöket és szüleiket a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában. Míg a kicsik a tornateremben játszottak, addig felnőtt kísérőik az intézmény munkájával, kínálatával ismerkedtek.

Péter B. Árpád

A tornateremben játékok, sorversenyek várták a most még óvodás fiatalokat

Fotó: Péter B: Árpád / Zalai Hírlap

Őry Gábor igazgató előrebocsátotta: a Ranolder ugyanolyan, mint bármely más iskola, hiszen ugyanúgy a NAT szerint tanítanak és a napirend is hasonló, ők azonban emellett az értékrend megerősítésére törekszenek, a kereszténység erőteljesebb, tudatosabb vállalásával. Hangsúlyosan megjelenik például a mindennapokban a család, az emberi méltóság és a felebaráti szeretet.

– Az első hetek a beszoktatásról szólnak, hiszen kora ősszel a gyermek más közösségbe, az eddigiektől eltérő munkarendbe kerül – fogalmazott a direktor. – Szülőként magam is megtapasztaltam, hogy kezdetben van bizonyos ellenállás, de kollégáim nagy rutinnal rendelkeznek abban, hogy hamar megszerettessék a fiatalokkal az iskolát. Ezután az első osztályban s az alsó tagozat egészében mi is az alapkészségek kifejlesztésére koncentrálunk, vagyis a hangsúly az íráson, olvasáson, számoláson, másképpen megfogalmazva a  szövegalkotáson és –értésen, illetve a matematikai kompetenciákon van. Persze, a mindennapi élettel kapcsolatos stúdiumok is megjelennek, vagyis vannak például környezetismeret, rajz és testnevelés órák is.

A szülők megismerkedhettek az intézmény kínálatával, törekvéseivel, középen Tál Zoltán plébános, lelki igazgató, mellette jobbról Őry Gábor 
Fotós: Péter B: Árpád / Zalai Hírlap

Őry Gábor emellett arról is beszélt: délutánonként, a napköziben lehetősége van a diákoknak a tanulás, gyakorlás mellett a kikapcsolódásra, amit egy játékelemekkel felszerelt udvar, odabent pedig csócsó, billiárd- és pingpongasztal is szolgál.

Az intézmény iránt érdeklődő családokat egy hónap múlva ismét várja az ovis szombat a Ranolderben, akkor tavaszváró kézműves foglalkozást szerveznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában