Fesztivál

2023.02.12. 20:00

A gyermek néptáncosoké volt a főszerep Becsvölgyén

Zsúfolásig megtelt szombaton délelőtt a becsvölgyei faluház, ahol hatodik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Népi Gyermekjáték és Néptáncfesztivált. Kilenc csoport, összesen 170 fellépő szórakoztatta a közönséget.

Mozsár Eszter

A Zalaapáti Kisboróka Táncegyüttes a színpapon

Fotó: Kovács Gábor

Mintegy négyszáz néző, hozzátartozó volt kíváncsi a 2011-ben alakult Cserta Egyesület által életre hívott programra. A Kovács Ilona által vezetett civil szervezet eleinte azért jött létre a Cserta Táncegyüttes tagjaiból, hogy biztosítsa a feltételeket a csoport működéséhez. Ahogy a köszöntőből megtudhattuk, az egyesület már a kezdetek óta aktív részese volt a zalai néptáncmozgalomnak. Az ő kezdeményezésükre indult a Göcseji Hacacáré – Zala Megyei Néptánc- és Népzenei fesztivál, ugyancsak Becsvölgyén. Idén jubilál a folklór forgatag, ugyanis 10. alkalommal lesz hacacáré július elsején.

Farsangi kézműves foglalkozás a faluházban
Fotós: Kovács Gábor

– A Göcseji Hacacáré tíz éve az egyetlen olyan program a vármegyében, amin rendszeresen 25-27 együttes lép fel, ilyenkor félezer táncos találkozik a göcseji településen. Ne feledjük, magyar rekord is született a zalai lakodalmak kukoricatáncával az egy időben egyszerre legtöbben táncolók kategóriájában. Egyesületünk másik nagyrendezvénye a mostani népi gyermekjáték és néptáncfesztivál, ami jó alkalom a találkozásra, tapasztalatszerzésre, tanulásra – emlékeztetett Kiss-Molnár István főszervező, néptáncpedagógus.

Pillanatkép a gáláról
Fotós: Kovács Gábor

A fesztivált ifj. Horváth Károly és a Völgyi banda koncertje nyitotta, majd tizenkét műsorszám következett a gálán. A táncos forgatag mellett farsangi kézműves foglalkozások várták a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában