Beruházás

2023.01.25. 18:00

Zajlanak a felújítások a zalaegerszegi Ady utcában

Jó ütemben halad az Ady utca felújítása, a most folyó munkálatokról a Kisfaludy utcai kereszteződésnél szerdán tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

dr. Káldi Dávid, Maza Renáta útépítési szakreferens és Bali Zoltán

Forrás: Zalai Hírlap

Mint dr. Káldi David, a térség önkormányzati képviselő felidézte, tavaly az első ütemben öt hónap alatt az ivóvízvezetéket váltották ki a Petőfi és Eötvös utca közötti szakaszon 510 méter hosszon 122 millió forintos költséggel. Jelenleg a csapadékcsatorna tervének véglegesítése érdekében szükséges közműfeltárások zajlanak. A Petőfi utca Kazinczy tér közötti szakaszon a tervezett csapadékcsatorna nyomvonalának és a meglévő, jelenleg is üzemelő közművek keresztezéseit tárják fel, ehhez 20 helyen vizsgálódnak a felszín alatt. A feltárás előreláthatólag február közepéig befejeződik. A kapott adatok alapján véglegesítik a Zalavíz Zrt. által tervezett csapadékcsatorna terveit. Ezt követően a burkolatfelújítással együtt az érintett szakaszon a meglévő csapadékcsatorna átépítése, illetve új gerinccsatorna elhelyezése is megtörténik.

A Kovács Károly városépítő program kiemelt helyszíne az Ady utca, a belváros egyik frekventált közlekedési útvonala, mondta a beruházás kapcsán Bali Zoltán alpolgármester. Arról is szólt, hogy a tervek szerint a zsinagóga előtti tér felújítása az Ady utca burkolatának rekonstrukciójával együtt valósulhat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában