Az átlagosnál csendesebbre sikerült az ünnepi hétvége

2023.01.02. 16:30

Viszonylag eseménytelen volt a szilveszter – újévkor már többen voltak a traumatológián

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház sürgősségi betegellátó osztályának orvosai, ápolói minden évben felkészülnek a szilveszterre. Azt gondolnánk, hogy ilyenkor jóval többen jelennek meg az osztályon, ám a mostani évbúcsúztató szerencsére csendesebbre sikerült az átlagosnál, tájékoztatta lapunkat dr. Oroszlán Tamás osztályvezető főorvos.

Mozsár Eszter

Madártávlatból a megyei kórház

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- December 31-én este 8 óra és január elseje reggel 8 óra között a traumatológiára összesen öten jelentkeztek, ebből négy baleset és egy tűzijáték okozta égési sérülés volt. A belgyógyászatot 17 beteg kereste fel, jelentős részük ittas volt. Elláttunk fejsérülést, volt akit vesegörccsel hoztak be, de volt olyan is, aki 23 óra 35 perckor három hete tartó hasi fájdalmakkal kereste fel osztályunkat. Hozzáteszem, a sürgősségi osztályon naponta találkozunk ehhez hasonló akkut esetekkel – sorolta a főorvos.

Újév napján valamivel többet dolgoztak a baleseti sebészek, folytatta dr. Oroszlán Tamás, mivel az előző nap elszenvedett sérülésekkel még átbulizták az éjszakát a betegek. A traumatológián újévkor vegyes ellátást igénylő esetekkel foglalkoztak. A tájékoztatás szerint most nem a jeges idő miatt történtek a csonttörések, hanem jellemzően háztartási és a szilveszterkor elszenvedett baleseteket kellett ellátniuk a kórházban. A főorvos végül úgy összegezte a mostani hétvégét, hogy ez a nyugodtabb kategóriába tartozó ünneplések közé tartozott. 

Országszerte egyébként 3608 esetet láttak el a mentők szilveszter éjjel, ebből 704-et a fővárosban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában