Himnusz szóra jött világra

2023.01.01. 20:00

Vigh László is köszöntötte Hóbor Závent, Zalaegerszeg és az ország első újévi babáját

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, Zalaegerszegen született meg Magyarország első újévi babája. Hóbor Záven éjfél után 35 másodperccel 38. hétre jött a világra 48 centiméterrel és 2840 grammal.

Mozsár Eszter

Hóbor-Boronyák Renáta már második gyermekének adott életet. Mellette az alig pár órás újszülött, Záven, Vigh László és Dr. Nyilas Pál

Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

Szilveszter napján 34 éves édesanyja már bejelentkezett egyszer a kórházba gyenge fájásokkal, majd hazament, este azonban újra vissza kellett térnie, s császármetszéssel segítette a világra a babát dr. Nyilas Pál osztályvezető főorvos. A zalaegerszegi családnak ő a második fiúgyermeke, otthon az édesapa és a januárban hároméves Zoárd várja izgatottan a kis testvérkét.

Hóbor Záven, aki jószerével a Himnusz hangjaira született
Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A főorvos érdeklődésünkre elmondta, a 2022-es év utolsó kisbabája december 31-én 11 órakor született, az volt az esztendő 1136. szülése a kórházban. Hozzátette, az élet hozta, hogy az utolsó szülés után szinte éjfélkor álltak neki a műtétnek, így gyakorlatilag a Himnusz hangjaira sírt fel Záven. Az örmény eredetű név jelentése egyébként: erős, ajándék,

A hagyományokhoz híven az újévi újszülöttet és édesanyját immáron kilencedik esztendeje köszönti fel Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. A honatya hangsúlyozta, nagyon fontos egy gyermek születése, mindennapjainkat, örömeinket és a jövőnket határozza meg egy új családtag.

Szerkesztőségünk is gratulál a csöppségnek és családjának!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában