A bivalyok mindenkit várnak

2023.01.06. 13:00

Tavaszig több látogatóhely is zárva marad a Balatonnál

Az év végi, megváltozott ünnepi nyitvatartási rend után a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) több látogatóhelye zárva marad tavaszig.

Péter B. Árpád

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot naponta 9 és 16 óra között lehet felkeresni.

Fotó: Bődör Bence, BfNPI

A BfNPI tájékoztatása szerint e héttől a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot naponta 9 és 16 óra között lehet felkeresni, a Keszthely melletti Kis-Balaton Látogatóközpont viszont március 31-ig zárva lesz.

A Kis-Balaton hagyományos használati eszközeit, elsősorban a népi halászati módszerekhez kapcsolódó szerszámokat, a táj népi építészetét és a pákászok életmódját bemutató vörsi tájház keddtől vasárnapig előzetes bejelentkezéssel kereshető fel, a balatonfüredi Lóczy-barlang pedig pénteken és szombaton 10 és 15.30 között várja a vendégeket.

A tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont február 28-ig, a bakonybéli Pannon Csillagda szintén a tavasz kezdetéig lesz zárva – közölte a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, amely azt is tudatta: az ügyfélszolgálat december 22-től január 6-ig zárva tartott, az ez idő alatt elektronikusan érkezett megkeresések, beadványok feldolgozása az igazgatási szünet után, a jövő héten kezdődik meg, a válaszok pedig ezt követően várhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában