Hétvégi ajánló

2023.01.27. 08:30

Táncverseny, hagyományőrző disznóvágás, Vince-napok – programok Zalaegerszegen és környékén

Zalai Hírlap

A Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület és a zalacsébi tánccsoport ismét táncházat szervez a településen. Képünk az óévbúcsúztató programon készütl.

Fotó: Gyuricza Ferenc / ZH-Archívum

Vince-napok

A baki Kistermelők Baráti Egyesülete szombaton 11 órától négyállomásos pincejárást tart, melynek keretében vesszőmetszés és szőlőáldás lesz. Béres Gyula egyesületi elnök dr. Pálfi Dénes kertészmérnököt is meghívta, aki előadást tart az aktuális szőlőhegyi munkálatokról. Az áldásra Pásztor Emánuel baki plébánost kérték fel. 

Bázakerettyén vasárnap tart­ják a Vince-napi szőlőszentelést és borkóstolót. A program 14.30-kor a bázai településrész kápolnájában szentmisével kez­dődik, majd a bázai szőlőhegyen, Tóth Károly pincéjénél végzi el Aigner Géza letenyei plébános a szőlővessző szentelésének ceremóniáját. Ezt követi a borkóstoló, illetve szakmai beszélgetésre is invitálják az érdeklődőket, a vendég Liviczki Tibor bortermelő lesz.

Táncverseny 

Csatárban szombaton második alkalommal tartják meg a Kincskereső című megyei gyermek- és ifjúsági szólótáncversenyt. Az Értékek Tisz­tán Egyesület és a községi önkormányzat által megrendezett viadalon 60 produkciót láthat a közönség a faluházban. A megnyitó 10 órakor kezdődik a Csatári Csimoták fellépésével. Ezt követi az óvodás, valamint általános és középiskolás fellépők próbája Németh Dénes és zenekara kíséretével. A verseny délután fél kettőkor kezdődik, a produkciókat Deffend Irén és Molnár Gábor értékeli.

Ökumenikus istentisztelet

Pusztaszentlászlón, az evangélikus közösség gyülekezeti termében vasárnap 12 órakor ökumenikus istentiszteletet tartanak.    

Táncház

A zalacsébi kultúrházban szombaton 17 órától a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület és a helyi néptánccsoport tart farsangi családos táncházat.

Tollfosztó 

Zalaegerszeg botfai városrészének Erdődy-Hüvös-kastélyában szombaton délután fél háromkor kezdődik az Őszirózsa Nyugdíjas Klub hagyományőrző tollfosztója.

Megemlékezés 

Zalaszentmihályon, a Szent­mihály-emlékműnél szombaton 17 órakor a helyi népdalkör egy éve elhunyt vezetője, Csordás István tiszteletére tartanak megemlékezést.

Idősek köszöntése 

Zalaháshágyon vasárnap 15 órakor köszöntik a helyi szépkorúakat a kultúrházban.

Disznóvágás 

Pusztaszentlászlón, a tó melletti szabadidőközpontban felállított fűtött sátorban szombaton hagyományőrző disznóvágást tartanak. A prog­ram reggel hétkor a perzseléssel kezdődik, 10 órától kolbásztöltő verseny, 14 órától kulturális bemutató lesz, s helyi termékek vására is nyílik.

Szól a zene 

Zalaegerszegen, a Mama Africában pénteken szalag­avató afterpartit tartanak, ahol a zenét Takigabo szolgáltatja. Szombaton ugyanitt Krisz Rudi lesz a vendég. A Mimosa Lounge-ban szombaton Juhász Geri tart élő kívánságműsort. Az Angels Clubban szombaton DJ Molnárral rendeznek retró partit.
Zalaudvarnokon, a Vadvirág étteremben szombaton Karda Beáta énekel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában