Van már idei jó cselekedet?

2023.01.07. 15:30

Segítsünk együtt! Ezen a két zalaegerszegi helyen önkénteskedhet

A segítség mindig, mindenhol jól jön. Mutatunk 2 olyan zalai szervezetet, ahol mindig szükség van az önzetlen segítségre.

JZS

Fotó: Fehér Márk

Bogáncs Állatmenhely

Az állatmenhely több száz árva, kidobott, rossz körülmények közül mentett kutyának nyújt otthont és biztonságot, amíg újra szerető gazdára nem találnak. A dolgozók minden nap a menhely lakóinak megmentéséért, gyógyulásáért és sikeres elhelyezéséért dolgoznak, ahol minden önkéntes segítség sokat számít; mind az állatoknak, mind a menhely dolgozóinak egyaránt.

Önkéntesként többek között segítheted az állatgondozók munkáját a menhely körüli teendőkben, rendezvények szervezésében és lebonyolításában, a menhely népszerűsítésében, adományok gyűjtésében, kutyasétáltatásban. Bővebb információ az állatmenhely honlapján olvasható. 

Zalaegerszegi Adományközpont Alapítvány

Az alapítvány általános célja a Zalaegerszegi Adományközpont működtetése, a rászoruló emberek megsegítése, adományok gyűjtése és koordinációja. Célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a szükségben lévőknek, betegeknek, öregeknek, fogyatékkal élőknek, hátrányos helyzetűeknek, hajléktalanoknak, menekülteknek, valamint katasztrófák és háborús események áldozatainak. Az önkéntesekre itt is szükség van: többek között beérkező adományok, mint például ruhák, könyvek, műszaki cikkek válogatásában, pakolásában, polcokra és vállfákra helyezésének segítésében várják a segítő szándékú embereket. Az adományközpont jelenleg 9-14 óráig van nyitva, de a jövőben – ami nagyban függ a kitartó önkéntesek segítségétől is – szeretnék ezt az időszakot kibővíteni. A leendő önkéntesek a 0620/ 947-7760-as telefonszámon érdeklődhetnek.

A Zala Megyei Civil Központ személyesen is tud tanácsot nyújtani az önkéntes munkát vállalóknak. Felveszik a kapcsolatot a szervezetekkel, így tudják az érdeklődőknek ajánlani azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában