Segítség a helyieknek

2023.01.08. 10:00

Reszneken is kiszállították a szociális tűzifát

A téli időszakban tüzelővel segíti a település önkormányzata a rászorulókat. A szociális tűzifát még az elmúlt év végén házhoz szállították.

Korosa Titanilla

Az önkormányzat eszközeivel a közfoglalkoztatottak szállították házhoz a szociális tüzelőt

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Kercsmár István polgármester arról számolt be, hogy 53 köbméter tűzifát kapott a pályázaton az önkormányzat mintegy 1,2 millió forint értékben.

– Decemberben leszállította a Zalaerdő Zrt. a szociális tüzelőt, így már az elmúlt hónapban ki tudtuk osztani – mondta a polgármester. – Elsősorban a lakhatási támogatásban részesülő rászorulók kapták, összesen 14 család érintett a faluban, ők 3-3 köbméter tüzelőhöz jutottak. Mellettük 6, alacsony nyugdíjban részesülő, valamint leszázalékolt idősnek tudtunk 2-2 köbméter tűzifát juttatni. Ez jelentős segítség a helyieknek a mai tüzelőárak és rezsiköltségek mellett, hiszen 3 köbméter fával már egy-egy háztartás felfűtése megoldható a fűtési szezon felében, és csak a többiről kell, kellene maguknak gondoskodni.

A fa házhoz szállítását a közfoglalkoztatottak végezték, s megoldották az önkormányzat saját eszközeivel a gépi rakodást és a kiszállítást is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában