Nagy rá az igény

2023.01.30. 19:00

Parkoló épül Páterdombon

A belváros közelsége kedveltté tette a Juhász Gyula utcát is a parkolóhelyet kereső autósok számára, amit jelez, hogy a Radnóti óvodához érkezők is mind nehezebben találnak helyet a megállásra.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán és Gecse Péter tájékoztatót tart.

Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

No, némi gyógyírt jelent, hogy a Biró Márton utcai csatlakozásnál az önkormányzat parkolókat építtet ki. A Kovács Károly városépítő programban 68 millió forintos költséggel zajló beruházásról a helyszínen hétfőn tartottak tájékoztatót. 

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, újabb parkolóhelyek létesítése nem mehet a zöldfelületek rovására, de igyekeznek követni az igényeket. Ezt azonban nehezíti, hogy a városban évente 5 százalékkal nő a gépjárművek száma, és a térségből érkezőkkel együtt megközelíti a napi 50 ezret.

A parkolóban 30 személyautó fér majd el
Fotós: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Biró Márton utcához északi irányból csatlakozik a parkoló bejárata. Tizenkettő aszfaltozott várakozóhely épül, egy a mozgásukban korlátozottak részére, valamint további 18 jármű állhat majd meg a zúzalékkal burkolt területen. A megvilágítást két napelemes kandeláber biztosítja. Arról is beszámolt, hogy a közelmúltban Páterdomb több pontján újítottak fel, illetve építettek parkolókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában