Új lendülettel és ihlettel

2023.01.02. 14:01

Papp Gábor: 2023 reményeink hozója lehet

Nehéz év, amit magunk mögött hagyunk – fogalmazott újévi televíziós köszöntőjében Papp Gábor, Hévíz polgármestere, hozzátéve: eredményeik azért szerencsére voltak, vannak.

Péter B. Árpád

Papp Gábor: Isten adjon erőt, kitartást, hitet, közös, egy irányba tenni akarást!

Forrás: HTV

Mint mondta: megújult a város zöld szíve, a véderdő, amely csodálatos, hangulatos programoknak adott helyet egész évben. Elkészült a Vörösmarty utcai beruházás és az egregyi kálvária is, amely a lelki töltődés fontos helyszínévé válhatott. Hévíz városmarketingjét díjakkal ismerték el a turizmus képviselői, ráadásul az előző évinél sokkal jobb eredményeket könyvelhetett el Hévíz a vendégéjszakák tekintetében.

– Eredményeink mellett azonban kétségkívül rengeteg problémával kellett megküzdenünk, ismét – folytatta Papp Gábor. – Mert bár reménykedtünk abban, hogy a Covid-veszély leküzdése után a 2020 előtt megszokott mederbe terelhetjük vissza életünket, ez korántsem történhetett így. A szomszédunkban dúló háború ugyanis egyre erősebben befolyásolja mindennapjainkat. Az év elején menekültek százainak befogadását, ellátását, továbbutazásának támogatását kellett felvállalnunk, megoldanunk, a nyár végétől pedig a háború okozta súlyos gazdasági következményekkel kell számolnunk.

A városvezető emlékeztetett: a hatalmasra növekedett energiaköltségek alaposan átírták a város költségvetését, hetente számolták újra és újra, hogyan tudnak megbirkózni a pénzügyi nehézségekkel úgy, „hogy közben az életünket valahogy rendben tartsuk, intézményeinkben, szolgáltatásainkban próbáljuk a megszokott színvonalat nyújtani lakóinknak, vendégeinknek”, mondta a politikus.

– Jó lenne most pezsgőspohárral a kézben elégedetten hátradőlni, vagy beruházásaink átadásának fotóit nézegetni – szögezte le Papp Gábor. – Az új év talán vágyaink, reményeink hozója lehet. 2023 könyvét még nem nyitottuk ki, a lapok üresek. Mi magunk írjuk bele a történeteinket. Kezdjük hát az első fejezettel, új lendülettel, ihlettel. Írjuk olyanra, amilyenre mindannyian szeretnénk. Ehhez adjon nekünk Isten erőt, kitartást, hitet, közös, egy irányba tenni akarást! – zárta újévköszöntő beszédét Hévíz polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában