Közeleg a jelentkezési határidő

2023.01.23. 18:30

Nyílt napot tartottak a Pannon Egyetem zalaegerszegi kampuszán (galéria, videó)

Közeleg az idő, amikor le kell adni a jelentkezéseket a középiskolák végzőseinek, a döntéshez kívántak segítséget nyújtani a Pannon Egyetem megyeszékhelyi kampuszán rendezett nyílt nappal.

Arany Gábor

Dr. Joó István oktatási dékánhelyettes beszélt a felvételi változásokról

Fotó: Fehér Márk / zaol.hu

Az intézmény gazdaságtudományi, informatikai és műszaki területen képez, foglalta össze érdeklődésünkre dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, főigazgató. A legkeresettebb a műszaki pálya, ezen belül a hagyományosnak tekinthető mechatronikai mérnök képzés nappali és levelező tagozaton is folyik. Tavaly indult a gépészmérnök képzésük, és igen keresett a tesztmérnöki szak. Ennek különlegessége, hogy projektalapú az oktatás, tehát az egyetemmel együttműködő cégeknél oldanak meg feladatokat a hallgatók. Ezekkel gyűjtik a crediteket a különböző tantárgyakban, és a 3,5 éves oktatás alatt szerzik meg a diplomát. 

Az informatikában gazdasági, valamint műszaki területre készítenek fel, és tervezik a programozó informatikai mérnökök képzését. Klasszikus területükként határozható meg a gazdaságtudomány, amit a kor kihívásainak megfelelően alakítanak át, azaz a digitalizáció, az informatika kap egyre nagyobb hangsúlyt a hagyományos pénzügy, számvitel mellett. A gazdálkodás és menedzsment pedig már a vállalatirányításra készíti fel a hallgatókat, tette hozzá.

Ezt a szakot választotta a salomvári Havranek Evelin is, aki az elmúlt évi nyílt napon döntött a Panon Egyetem mellett. Mint kérdésünkre elmondta, a duális képzés miatt jelentkezett ide, már szeptemberben állásinterjún vett részt, és azóta is dolgozik, egy nagy elektronikai cégnél, amiért fizetést kap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában