Szerdán 4 óra 38 perckor jött a világra

2023.01.05. 16:30

Nagy Judit az idei első kanizsai újszülött

Az év első, nagykanizsai lakóhellyel rendelkező újszülöttjét és édesanyját köszöntötte csütörtökön Balogh László polgármester a Kanizsai Dorottya Kórház szülészeti osztályán.

Benedek Bálint

Nagy Szonja és kislánya, Nagy Judit Balogh László polgármester társaságában

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kanizsai édesanya, Nagy Szonja elmondta: "a család első gyermeke, Nagy Judit szerdán 4 óra 38 perckor jött a világra, 3200 grammal és 52 centiméterrel természetes úton született. A kislány egyelőre még sokat sír, próbálgatja a hangját és tüdőkapacitását. Szerencsére lehetőségem van anyatejjel táplálni Juditot, ami a fejlődése szempontjából nagy öröm."

– Tavalyi születésszámunk kicsit alacsonyabb lett, mint az előző évi, tízszázalékos csökkenést mutat, az országos átlag is épp ennyi – fogalmazott dr. Orosházi Attila, a szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa. – Az idei évnek nagy lendülettel álltak neki az édesanyák, hiszen az első négy-öt napban már a tizenkettedik újszülött érkezett meg szerencsésen. Az első kanizsai baba és édesanyja is jól van. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor túlszárnyaljuk az előző évek szülésátlagát.

Balogh László polgármester nagy csokor virággal, ajándékokkal és egy emléklappal lepte meg az első kanizsai újszülöttet és édesanyját.

– A város lakossága nevében boldogság egy újabb nagykanizsai polgárt, Nagy Juditot köszönteni az új évben – fogalmazott a városvezető. – Az ilyen nehéz időkben, amikor a szomszédban háború dúl, az áldásba mindig lehet kapaszkodni. Nagyon jó lenne, ha minél többen alapítanának családot, hisz' mindannyian tudjuk, életünk legnagyobb kincse a gyermek, aki a jövőnk, a megmaradásunk garanciája is. Két felnőtt lány édesapjaként még jobban átérzem a család felhőtlen boldogságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában