Életminőséget javító beruházás

2023.01.30. 18:00

Megújult Csáford-hegyen a Borsos-kút és a Csáfordhegyi út közötti szakasz (videó)

Központi költségvetési támogatásból újult meg a Csáford-hegyen 230 méter hosszban az út, a munkálatokról hétfőn a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Mint Balaicz Zoltán polgármester utalt rá, a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (KEHOP) által támogatott nyugat- és dél-dunántúli ivóvízminőség-javító beruházás részét képezi a Borsos-kút és a Csáfordhegyi út közötti szakasz 10 millió forintból megvalósított felújítása. Utalt rá, hogy folytatódnak a KEHOP részeként az ivóvíz- és szennyvízhálózatot érintő felújítások, mégpedig 14 helyszínen. Ezek olyan életminőséget javító beavatkozások, amelyek az elmúlt évtizedekben elmaradtak. A jövőt illetően szólt arról is, miszerint elkezdődött a felkészülés a következő uniós kiírásokra, és városrészenként határozzák meg, hol, milyen fejlesztéseket szeretne az önkormányzat megvalósítani. Kiemelt cél az egészséges ivóvízzel való ellátás és a szennyvíz biztonságos kezelése. Ehhez a KEHOP mellett a Kovács Károly városépítő program nyújt fedezetet.

Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője az út felújítása kapcsán megjegyezte, hogy járda ugyan nem épült, de a felső szakaszon kiszélesítették a burkolatot, így biztonságosan elférnek a gyalogosok, kerékpárosok. 

A KEHOP-os projektben egyébként Gellénháza és térsége hét települését kötik be Zalaegerszegre. Ehhez kapcsolódóan a távvezetéket már kiépítették, Csáford-hegynél nyomásfokozó egységet telepítenek, és a régi helyett 300 köbméteres új víztornyot állítanak fel Bazita határában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában