Úton a tűzijátéktól megijedt ebek

2023.01.02. 15:00

Még mindig menekülhet a megrémült kutya (galéria)

A szilveszteri tűzijátékok és petárdák hangjától megrémült kutyák egyelőre nem kerültek az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai telephelyére, ám amelyik eb elszökött, elképzelhető, hogy napokkal később keresi a gazdáját.

Benedek Bálint

Varga Károlyné a menhely egyik korábbi lakóját, Bonifácot simogatja. Vigyázzunk, nem mindegyik elkóborolt eb ennyire barátságos

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az egyesület elnöke, Varga Károlyné és Skanecz Tamás telepvezető elmondta: az elmúlt órákban elszökött kutyákról érkeztek bejelentések, de ezek az állatok szerencsére rövid időn belül visszakerültek a tulajdonosaikhoz. Viszont a Szabadhegyen és környékén még mindig keresnek egy kutyát, egyelőre sikertelenül.

- Ha megrémül egy állat a hirtelen hanghatásoktól és elfut otthonról, az elképzelhető, hogy még mindig rohan - folytatták a szakemberek. - Előfordul, hogy napok múlva, miután lehiggadt, előkerül, de olykor hetek és hónapok telnek el, míg egyáltalán ember közelébe kerülhet. Ha valaki riadt, vagy éppen zavarodott kutyát talál és úgy érzi, képes arra, hogy megfogja, tegye meg. Fontos megjegyezni, hogy főutakon vagy autópályák térségében soha ne próbálkozzon senki befogni egyetlen négylábút sem. Manapság már vannak olyan benzinkutak, melyeken a chip leolvasható, ezért talán könnyebben azonosítható a gazda. Ha ez nem lehetséges és Nagykanizsán belül találnak kóborló állatot, akkor értesítsenek bennünket és a gyepmester befogja azt. Külterületen pedig a területileg illetékes jegyző hivatott eljárni az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában