27 csapat nevezett

2023.01.24. 15:00

Legyél kreatív, legyél PENdroid!

Országosan egyedülálló kezdeményezést indított a Pannon Egyetem Nagykanizsa (PEN) - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központja PENdroid elnevezésű tehetséggondozó programjával.

Benedek Bálint

Fotó: Shutterstock

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett megmérettetésre 27 csapat nevezett az országból. A verseny minden esetben többfordulós, a január 27-én pénteken 9 órakor kezdődő kanizsai döntőben az előválogatón legjobban szereplő 10 csapat vesz részt.

Informatikus hallgatók bevonásával olyan csoportot hozott létre az egyetem, amelyben a standard oktatáson túlmutató feladatokon keresztül fejlesztik a diákokat. A programhoz kapcsolódóan több évvel ezelőtt elindult egy középiskolásoknak szóló országos verseny, amelyben a diákok professzionális szinten találkozhatnak a Java/Android programozással. Az izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező egész napos verseny végén a három legjobban teljesítő csapatot díjazzák a négytagú szakmai zsűri pontozása alapján.

Mi a PENdroid? A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának tehetséggondozó programja, melyben az érdeklődő hallgatóknak lehetőséget és szakmai hátteret biztosítanak az önálló fejlődésre, és a csapatban való szoftverfejlesztés megtapasztalására. Célja az egyetemi képzésben lévő informatikus hallgatók standard oktatás szintjét meghaladó tehetséggondozó csoport megalkotása, amely naprakész piaci elveken működő informatikai feladaton keresztül fejleszti a hallgatókat. Különös hangsúlyt fektet arra, hogy a résztvevők motivációját fenntartva fejlessze a csapattagokat és minden olyan nélkülözhetetlen kompetencia fejlődjön, amely egy ipari környezetben fontos a világszínvonalú informatikai alapú termékek megszületéséhez. Ilyen fejlesztendő emberi tulajdonságok például a programozói tudás, a modern technológiák gyakorlati alkalmazása, a csoportban dolgozás képessége, a projektszemlélet, az online piactér működési ismerete, vagy a felhasználóigény alapú szoftverfejlesztés.

Zala vármegyéből a döntőbe jutott: a "BLGDroid", vagyis a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium Kele Krisztián tanár felkészítésével, a "Cseri-Droid" a Cserháti-technikum Gábris Jácint és Molnár Ferenc tanárok gárdája, valamint a "SteepDive Studio" a zalaegerszegi Csány-technikum Tüske Balázs tanár vezetésével. Rajtuk kívül érkeznek még hallgatók a fővárosból, Debrecenből, Kaposvárról és Marcaliból is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában