Ünnepélyes avatás

2023.01.22. 12:00

Közösségi épület avattak Ortaházán

Szombaton tartották az ünnepélyes avatását a kívül-belül megújult közösségi háznak, mely így a mai kor kívánalmainak megfelelve szolgálja a helyieket.

Korosa Titanilla

A nemzeti színű szalag átvágásával avatták az épületet. B-j Bene Csaba, Rácz József, Cseresnyés Péter

Fotó: Korosa Titanilla

Mintegy 35 millió forintot fordítottak az épület átalakítására, megújítására: szigetelést és színezést kapott kívül, kicserélték a fűtési rendszer, a helyiségek már külön-külön is fűthetők, megújult a vizesblokk, a konyha és a többi helyiség, valamint új nyílászárókat szereltek be. A pályázati forrás mellett önerőt is hozzátett az önkormányzat a költségekhez, illetve sok segítséget, felajánlást kaptak, így sikerült a látványos eredmény elérni. Az épület egyben kultúrház, itt található a könyvtár, az imaház és a falugondnok irodája. 

Az ünnepségen Rácz József polgármester köszönetet mondott a kivitelezőknek, segítőknek, mindenkinek, aki hozzátett a fejlesztéshez. A következő feladat - jelezte - a közösségi ház környezetének megszépítése lesz. 

Az avatón részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki gratulált a fejlesztéshez a közösségnek, mely által 21. századi  körülmények között tarthatják a helyi összejöveteleket a házban. Mint mondta: sok mindennek köszönhető, hogy Ortaházán idáig eljutottak. 

-A közösségek, az emberek azzal tudnak előre jutni, ha a mindennapokat célok kitűzésével, kemény munkával élik meg, s a céljaik érdekében, ha kell összefogva dolgoznak - mondta. - Önök ebből mutattak fel nem keveset az elmúlt időszakban. A kormányzat pedig úgy döntött már 2010-ben, hogy ahogy a költségvetés megengedi, úgy sok forrást kíván fordítani a vidék Magyarországának fejlesztésére pályázatok, vagy direkt támogatások révén. 

Kiemelte, hogy a hazai forrásokra építő Magyar falu program a kisebb településeknek biztosít lehetőséget, hogy olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amiket évtizedek óta nem tudtak. A program, ha szűkebb keretek között is, de folytatódik. 

A továbbiakban Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke mondta el ünnepi gondolatait. A megújult közösségi teret Németh Csaba plébános áldotta meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában