Jubileum

2023.01.03. 13:00

Húszéves a letenyei polgárőr-egyesület

Húszéves jubileumi közgyűlését tartotta a közelmúltban a Letenye Polgárőr Egyesület. Az évforduló kapcsán nemcsak az eddigi működésük legfontosabb eseményeit idézték fel, de a jövőbeni feladatokat is meghatározták.

Gyuricza Ferenc

A közgyűlés résztvevői

Forrás: Letenyei önkormányzat

Minderről a város polgármestere, Farkas Szilárd tájékoztatta lapunkat, aki egyik meghívott vendége s egyben felszólalója is volt a közgyűlésnek. Mint mondotta, az önkormányzat a kezdetektől támogatta a Letenye Polgárőr Egyesületet, anyagilag is hozzájárul működéséhez.

- A polgárőr-egyesület 2002-ben, Gyergyák László elnök vezetésével jött létre városunkban – emelte ki Farkas Szilárd. – A tagság önkéntes munkájára mindig, minden körülmények között számíthattunk, s ez nagyban hozzájárult a város közbiztonságához. Ebbe beletartoznak a nagy kiterjedésű zártkerti részek is, ahol megfigyelőszolgálatot végeznek, s ez a megelőző tevékenységük a gazdák számára is biztonságérzetet ad.  

Az elmúlt két évtized meghatározó eseményeit Billege István, a civil szervezet volt elnöke – akit 2022 nyarán a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával tüntettek ki – ismertette. 

Az ünnepi közgyűlésen Vitovszki János rendőr alezredes, letenyei őrsparancsnok úgyszintén méltatta a polgárőrök munkáját, elsősorban az együttműködés jelentőségét hangsúlyozva. 2022-es szakmai beszámolójában Varga Ferenc, az egyesület jelenlegi elnöke is kitért arra, hogy céljaik közt szerepel a rendőrség munkájának támogatása, majd a jubileum alkalmából a szervezet életében meghatározó, vezető szerepet betöltő tagok – Gyergyák László, Bohus Ferenc és Varga-Soós Andrea – részére elismerést nyújtott át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában