Megadták a módját

2023.01.27. 14:30

Hagyományőrző disznóvágás Tornyiszentmiklóson

Idén is megrendezték a határ menti településen a hagyományos falusi disznóvágást még az elmúlt hétvégén, mely már állandónak mondható a falu éves programsorozatában.

Korosa Titanilla

Mindenki kivette a részét a munkából

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A szervező, mint minden évben, úgy most is a Tornyiszentmiklós Településért Egyesület volt. A szervezők hívására a kora reggeli munkakezdésre megérkezett a kezdő csapat, akik a vásárolt 240 kilogrammos disznó feldolgozásának nekikezdtek a művelődési ház udvarán. A falusi disznóvágásokon megszokottak szerint megadták a módját a reggelinek, sült májat tálaltak vesevelővel, tört krumplival az asztalra, mellé teával és forralt borral készültek a társaságnak az egyesület tagjai. A nap folyamán aztán további segítők is érkeztek, közel 35-en gyűltek össze délutánra. Mindenki kivette a részét valamilyen formában a munkából, hiszen töltöttek kolbászt, illetve kétféle hurkát összesen 8 kg rizsből, hogy ebből majd az év közben megtartásra kerülő rendezvényeken is tudjanak feltálalni, de sütöttek bőven húst is a méretes sertésből. A munka végeztével kora estére várták a művelődési házba a falubelieket disznótoros vacsorára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában