Ausztria

2023.01.14. 16:30

Fontos határidő közeledik az osztrák autópályákat használó sofőrök számára

Január 31-én ugyanis lejár a 2022-re megváltott éves matrica, másnaptól már csak az idei, bíbor színű vignetta használható. Aki online vásárolja meg jogosultságát, jó, ha előre gondolkodik: az így váltott „digitális matrica“ ugyanis nem érvényes azonnal.

vaol.hu

Forrás: Garfieldairlines / Wikimedia Commons

Az autósok mintegy kétharmada már digitálisan váltja meg az autópálya-használatot. Számukra fontos információ, hogy amíg a trafikokban, autókluboknál vagy benzinkutakon személyesen megváltott digitális matrica azonnal érvényes, az ASFINAG autópálya-fenntartó internetes oldalán vagy másutt online megvásárolt termék csak 18 nappal a vásárlást követően lép érvénybe – írja a vaol.hu a magyarok.orf.at-re hivatkozva.

Aki nem akarja a határidőket nyomon követni, az elő is fizethet az autópálya-használatra, így a jogosultság évente automatikusan meghosszabbodik – egészen addig, amíg a vásárló le nem mondja azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában