Ments meg három életet!

2023.01.31. 15:00

Civil véradásra várják a hétköznapi hősöket Nagykanizsán

Hétköznapi hősöket keresünk, akik véradásukkal megmenthetnek három életet – mondta kedden sajtótájékoztatóján Budavölgyi Kálmán, a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció

Fotó: Zsedrovits Enikő

A civil egyesület, a Halis-könyvtárral, a Magyar Vöröskereszttel és a Kanizsai Fiatalok Közösségével együtt február 7-én (kedd) 12 és 16 óra között ezúttal a Vöröskereszt Sugár utca 28. szám alatti épületébe várja a segíteni szándékozókat.

Budavölgyi Kálmán az előzményekről szólva elmondta: már több, mint tíz éve valósítottak meg egy Európai uniós finanszírozású egészségprogramot, melynek ugyan nem volt kötelező eleme a véradás, de a civil felelősségvállalás jegyében megszervezték azt más szervezetekkel karöltve.

– Katonaként nem adtam vért, de azóta rendszeresen nyújtom a karomat ezeken az alkalmakon – fogalmazott. – Az összes társszervezővel együtt úgy mutathatunk példát a kanizsai közösségnek, hogy egyenként leadott vérünkkel megmentünk három életet.

Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradás szervezője szerint sikeres a kezdeményezés, hiszen átlagosan 50 fő segít, persze ennél jóval többet várnának a fent megjelölt időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában