Két év szünet után

2023.01.23. 15:30

Alapítványi bált tartottak a Batthyány-gimnáziumért Sormáson

A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumot támogató alapítvány kuratóriuma két év szünet után megrendezte 28. alapítványi bálját, melynek a sormási István Parkhotel adott helyet.

Benedek Bálint

Fotó: Kepe Klára

Az eseményen a város prominens személyiségei mellett cégek képviselői, szülők és támogatók vettek részt. A megjelenteket Doucha Ferenc, az alapítvány elnöke köszöntötte. Beszédében méltatta a gimnázium diákjait, a szüleiket, akik mindvégig támogatták őket. Az alapítvány hálás lehet az önkormányzatoknak és a különféle nagylelkű támogatóknak, mondta, s kiemelte: a bál bevételéből a 680 fős intézményben továbbra is a gyerekek tanulmányi útjait, versenyeztetésének költségeit, illetve kirándulásaikat támogatják.

Fotós: Kepe Klára

Györek László igazgató köszöntőjében elmondta: a kor megköveteli, hogy gimnázium változzon, fejlődjön, és ehhez a támogatók segítsége elengedhetetlen.

– Jó érzés, hogy a járvány miatti két év kihagyás után ismét ilyen komoly támogatói bázis találkozhatott az alapítványi bálon – mondta Balogh László nagykanizsai polgármester. – Van "batthyányis" életérzés, mely a hagyományok továbbadásán túl több generációt kapcsol össze. Ezenkívül ez a bál a mulatságok között is mindig a minőségre törekedett, amit bizonyára jövőben is megtart.

Fotós: Kepe Klára

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő pohárköszöntőjében hangsúlyozta: a gimnázium a nevelés és tudásátadás közben már a jövő céljai felé is irányítja a fiatalok figyelmét. Megmutatja számukra, hogy bizony a munka világáig tartó út nem könnyű, harcolni kell az álom eléréséért.

Ezután közel nyolcvan végzős tanuló három koreográfiát mutatott be, melyeket Tóth István "Csonti", a Zalagyöngye Táncegyüttes vezetője és Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület vezetője tanított be.

Fotós: Kepe Klára

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában