Közérdekű

2022.12.08. 16:30

Zalában három kormányablak tart ügyeletet az igazgatási szünet alatt

Igazgatási szünetet tartanak a kormányablakok és a kormányhivatali ügyfélszolgálatok december 22. és január 6. között, de a kijelölt helyeken, Zala megyében három kormányablakban lehet majd ügyeket intézni ez idő alatt is.

ZH

Forrás: Illusztráció

A Zala Megyei Kormányhivatal sajtóközleményben tudatta: Zala megyében a zalaegerszegi, Munkácsy utcai (Zóna), a nagykanizsai Eötvös tér 16. alatti, valamint a hévízi Kossuth utca 1. szám alatti kormányablak lesz nyitva az igazgatási szünet alatt. A nyitvatartás országosan egységes lesz: december 22-én csütörtöki ügyfélfogadási rend szerint működnek, majd karácsony után, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lesz lehetőség az ügyintézésre. Az érintett pénteki napokon (december 23-án, 30-án és január 6-án) minden kormányablak és okmányiroda zárva tart. Az elkészült okmányok kézbesítését december 12-étől már csak olyan kormányablakokba lehet kérni, amelyek az igazgatási szünetben is nyitva lesznek.

A kormányhivatalok az igazgatási szünet alatt a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják. Kérik ugyanakkor, hogy akik tehetik, az előre tervezhető ügyeiket még december 21-ig intézzék el, a szünet alatt csak a legsürgősebb esetekben keressék fel a nyitva tartó kormányablakokat.

Az egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálatok közül a legtöbb zárva lesz az igazgatási szünet teljes ideje alatt, így többek között a műszaki vizsgaállomás, a foglalkoztatási, a családtámogatási, a nyugdíjbiztosítási, az építésügyi szakterület és a földhivatal is. Utóbbi esetében még január 9-én is szünetel a félfogadás, ekkor kezdik meg az addig postán vagy elektronikusan beérkezett kérelmek feldolgozását.

A zárva tartó szakterületekhez tartozó ügyekben a kérelmek az igazgatási szünet időtartama alatt is benyújthatóak a kormányablakokban, vagy elektronikus úton, a magyarorszag.hu oldalon illetve e-papíron, az ügyek feldolgozását az igazgatási szünet végeztével kezdik meg.

A hatósági ellenőrzéseket és a krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat a Zala Megyei Kormányhivatal az igazgatási szünet idején is ellátja, így biztosított lesz a feladatellátás például a népegészségügy, az áldozatsegítés, a munkavédelem, az állategészségügy és élelmiszerbiztonság, illetve a fogyasztóvédelem területén, de elvégzik teendőiket a családvédelmi szolgálatok is. A Zala Megyei Kormányhivatal által biztosított ügyintézési lehetőségekről a kormanyhivatal.hu/hu/zala oldalon tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában