Elhasználódott a régi

2022.12.15. 15:42

Új kerítést kapott a központi temető Zalalövőn

Új utcafronti kerítést kapott a város központi temetője. A régi, elhasználódott drótháló helyére táblás kerítés került, melynek költsége közel négymillió forint volt.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal a központi temető új utcafronti táblás kerítésénél

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A város önkormányzata saját bevételei terhére, vállalkozóval végeztette el a munkálatokat. Gyarmati Antal polgármester lapunknak elmondta, szükségszerű volt a csere, hiszen a régi drótháló olyannyira elhasználódott már, hogy nemcsak esztétikai szempontok miatt kellett beavatkozniuk, hanem azért is, mert az már nem töltötte be funkcióját.  

- A tartóoszlopok egy része megdőlt, a drótháló pedig több helyen kilyukadt már – sorolta tovább a polgármester. – Egyelőre az utcafronti részt sikerült felújíttatnunk, ennek hossza 150 folyómétert tesz ki. A saját erőből finanszírozott beruházás költsége közel négymillió forint volt.   

Gyarmati Antal emlékeztetett arra is, hogy folyamatosan újulnak meg a város temetői. Néhány hete – még mindenszentek ünnepe előtt – széles körű társadalmi összefogással a sötétmajori temető kapott egy ravatalozóként szolgáló pavilonépületet, valamint ott is új kerítés épült, továbbá megújították a temetői kőkeresztet is. A zalapatakai temetőnél pedig a túlnőtt tuják eltávolítását követően került új drótfonat az utcafronti kerítésoszlopokra. A központi temetőben ugyancsak szeretnék folytatni a felújítási munkálatokat, utóbbit azonban lehetőség szerint már az önkormányzat saját dolgozóinak bevonásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában