Közel 9,5 millió forintból valósult meg a rekonstrukció

2022.12.08. 19:30

Több mint száz méteren újult meg a járda a Bartók utcában

Megújult a Bartók utcában 105,3 méter hosszan a járda, a fejlesztés részleteit Balaicz Zoltán polgármester és Galbavy Zoltán, a térség önkormányzati képviselője ismertette.

Varga Lívia

Galbavy Zoltán és Balaicz Zoltán a Bartók utcában

Fotó: Fehér Márk

Balaicz Zoltán kiemelte: az arányos városfejlesztés jegyében közel 9,5 millió forintból megvalósított beruházás a tavaly egy ugyancsak több mint 100 méteres szakaszon 7,4 millió forintból elvégzett rekonstrukció déli irányú folytatása, amely a mostanihoz hasonlóan az itt élők kérésére indult el, s az anyagi lehetőségek függvényében a következő időszakban folytatódik a korszerűsítés.

A kivitelező Municípium Kft. szakemberei a régieket elbontva új, kiemelt szegélyeket építettek be a kapubejárók szabadon hagyásával, az előírásoknak megfelelő nagyságúra cserélték továbbá az aknafedlapokat, s helyrehozták az aknák belső falazatát is. A járda 105,3 méteren 1,6 méter szélességben és 5 centi vastagságban a teljes alépítmény elbontását s újraépítését követően AC8 minőségű aszfaltfelületet kapott.

Galbavy Zoltán emlékeztetett: szintén lakossági kérésre tavaly 6,4 millió forintból járda épült a Sas utcában, idén pedig a Rövidjánkán 7,6 millióból gépjárműelkerülő szakaszt alakítottak ki. S remélhetőleg megvalósulhat a Bartók utca alsó, Zrínyi út és Alsójánkahegyi utca közötti részének, valamint a Kikelet utcának a tervezett felújítása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában