Magyar falu program

2022.12.10. 14:00

Térköves sétányon közlekedhetnek mostantól a temetőben a petrikeresztúriak

Térköves sétányt alakíttatott ki a közép-zalai település önkormányzata a temetőben, amely a ravatalozó épületétől egészen a sírkert végéig vezet. A Magyar falu program által támogatott fejlesztést Vigh László, a térség országgyűlési képviselője adta át.

Gyuricza Ferenc

Vigh László, Borvári Lili, Rákos Krisztina, az önkormányzat műszaki ügyintézője és Tiszai Norbert, a kivitelező ZalaRoad Kft. ügyvezetője az új kialakítású térköves sétányon

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Elmondta: A Magyar falu program célja, hogy általa a kistelepüléseken az önkormányzati tulajdonban lévő közlekedési infrastruktúra – utak, járdák –, illetve a közösségi tulajdonban lévő épületek is teljes körűen megújuljanak. Ebbe a 10 éves fejlesztési tervbe a temetői infrastruktúra javítása és bővítése is beletartozik, függetlenül attól, hogy a sírkert önkormányzati tulajdonban van, mint Petrikeresztúron, vagy egyházi fenntartású.  

Borvári Lili, a község polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a petrikeresztúri temető sétánya új fejlesztés, azaz itt nem felújítás történt, hanem bővítés. A három méter széles, térköves sétány a ravatalozó épületétől egészen a temető végéig tart. Kialakítása mintegy 4,5 millió forintba került, a Magyar falu programban elnyert összeg teljes egészében fedezte a költségeket. A polgármester azt is hozzátette, az önkormányzatnak a temetői infrastruktúra korszerűsítéséhez szüksége lenne további forrásokra is, hiszen bár a ravatalozó épülete külsőleg újnak és szépnek tűnik, ám valójában statikai problémák jelentkeztek, s ezeket célszerű lenne mielőbb orvosolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában