Teljesen megújult két út

2022.12.15. 19:30

Százmillió forintból korszerűsítették a hegyi szakaszokat Zalacsányban

Átadták Zalacsányban a felújított, egymást keresztező Örvényesi és Köleshegyi utat. A munkákra a település 98,38 millió forint támogatást nyert hazai és európai uniós forrásból. Ez a beruházás költségeinek 95 százalékát fedezte.

Péter B. Árpád

Az Örvényesi és a Köleshegyi út felújítására 98 millió forintot nyert Zalacsány. Az avatáson elöl Kiss László, mellette Nagy Bálint látható, jobbról a második Nagy Lászlóné

Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az Örvényesi út teljesen megújult, aszfaltozták a korábban erősen kátyús, 30 éve készült burkolatot, s a kivitelezők biztosították a terület vízelvezetését is. A korábban burkolat nélküli, vízmosástól gyakran sújtott Köleshegyi úton is hasonló munkákat végeztek.

Nagy Lászlóné polgármester elmondta, a külterületi Örvényesi út 986, a Köleshegyi út pedig 163 méter hosszúságban újult meg. Kiemelte: a gördülékeny kivitelezésnek köszönhetően még a tél beállta előtt sikerült befejezni a munkákat, s ezzel a beruházással „olyan értékkel gazdagodott a település, amely méltón szolgálja az örvényesi és köleshegyi lakókat, a térségben gazdálkodókat s az ideérkező turistákat egyaránt”.

Nagy Bálint közlekedési államtitkár, országgyűlési képviselő emlékeztetett, Zalacsány önkormányzata több pályázaton is nyertes volt az elmúlt években. A vidékfejlesztési programban például forrást kapott az ifjúsági klub felújítására, a Balaton Fejlesztési Tanács kiírásán pedig közösségi park létrehozására. Ezek mellett a Magyar falu programban több bel- és külterületi útszakasz modernizációjára is jelentős támogatást kapott a község.

Több mint egy kilométeren korszerűsödött a két útszakasz. Az átadáson (b-j) Kiss László, Nagy Lászlóné és Nagy Bálint
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A politikus leszögezte: számos pályázat segíti a hazai települések fejlődését, amelyek az útfejlesztések mellett például közösségi terek korszerűsítését segítik. Ezek a beruházások a helyben élő emberek igényeit és mindennapi életük jobbá tételét szolgálják. Nagy Bálint azt mondta, a kormány fontosnak tarja a vidék támogatását, éppen ezért színtisztán hazai forrásból is jelentős összegeket fordít e célra.

– Az egész Európát sújtó gazdasági nehézségek sajnos a fejlesztésekre is hatással vannak, és ilyenkor még fontosabb, hogy egy közösség tudja: mire van igazán szüksége – szögezte le a képviselő, arra hívva fel a figyelmet, most minden eddiginél lényegesebb a priorizálás, annak meghatározása, egy-egy településen vagy térségben mi szolgálja igazán az előrelépést.

A két megújult útszakaszt Kiss László hévízi esperes-plébános áldotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában