Sétány is épült a házak között

2022.12.07. 19:30

Parkolót bővítettek a Gasparich utcában

A VOKSH Oktató Kft. épülete és a Gasparich utca 5. szám alatti társasház környékén kibővítették és leaszfaltozták a parkolót.

Mozsár Eszter

Bali Zoltán, Maza Renáta útépítési szakreferens, Kiss Ferenc és Balaicz Zoltán a parkolónál

Fotó: Pezzeta Umberto / Zalai Hírlap

A beruházás bruttó 36,5 millió forintból, a Kovács Károly városépítő program keretében, az arányos városfejlesztéshez igazodva valósult meg. A kivitelező a Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. konzorciuma volt.  

Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester, településrészi önkormányzati képviselő a szerdai átadáson elmondta: a 15 férőhelyes aszfaltburkolatú, valamint a 4 bazaltzúzalékos parkoló a környéken élők és az autósiskola kérésére valósult meg. A polgármester emlékeztetett, a város felnőttoktatásában komoly szerepet vállaló cég környezete most teljesen megszépült. 

Az oktatóbázis ügyvezetője, Kiss Ferenc hozzátette, 12 évvel ezelőtt egy régi könyvtárépületet vettek birtokba, majd az évek alatt 30 millió forint saját forrásból fedezték a felújítást. 

A társasházak közötti aszfaltos gyalogjárda és a parkoló között 26 méter hosszú, másfél méter széles térkőburkolatú sétány is épült, amit 2 darab, 15 watt fényerejű napelemes kandeláber világít meg. A Lőrincz barát és a Gárdonyi utcák közötti parkban hét fát ültettek a Zalaegerszeg Barátai Egyesület finanszírozásában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában